PNL = PSD = Ei = Răul

În numărul de ieri, scriam despre prostia PNL. Nu e singura problemă a acestui partid. Mai este și ticăloșia. Adevărul despre acest partid care nu mai are nimic în comun cu iluștrii săi înaintași iese la suprafață ca untdelemnul și este imposibil de negat, de ascuns sau de contestat: PNL-ul face același tip de politică precum PSD, PNL-ul are aproape la fel de mulți ”penali” în interior, PNL-ul e la fel de speriat de schimbare ca și PSD, PNL-ul e la fel de dependent de actuala paradigmă politică și electorală. De fapt, PNL și PSD sunt unul și-același. Nu neapărat același partid, dar joacă într-un duet perfect în același sistem.
Pe străzile din București, campania PNL e extrem de agresivă, dar în nici un caz nu e îndreptată împotriva lui Firea sau a PSD. Vizați sunt fix ”băieții buni și săraci, outsiderii”, adică Nicușor Dan, Clotilde Armand și naivii ăștia din societatea civilă care s-au băgat în politică și amenință sistemul.
Nu mă credeți? Fiți atenți aici, discuție reală, din stradă, dintre un jurnalist (care era ”în civil”, adică nu-l recunoscuse nimeni) și popândăii de la PNL trimiși pe teren (vai mama lor).
”Acum câteva zile sunt interpelat în casa scării de doi tineri foarte simpatici, fată și băiat, ce împărțeau pliante cu candidatul neoliberal la sectorul 1, un anumit Nazare. Urmează următorul dialog cu domnișoara:
- Bună ziua, putem sta puțin de vorbă?
- Ah, nu, știu ce doriți. Nu votez un mafiot.
- De unde știți că e mafiot?
- Din diverse investigații găsite pe internet. Am spus generic mafiot. E un om în care nu am încredere, e băgat în diverse combinații oneroase.
- Cu cine votați?
- Cred că merg pe mâna franțuzoaicei, Clotilde.
- Cum, nu știți? E finanțată de Soros!
- (Îmi vine să-i iau la șuturi. La vârsta lor sunt atât de viciați) Și despre mine se scrie că sunt plătit de Soros.
- Și sunteți?
- Ultima oară când mi-am verificat cardul nu intraseră banii.
- La Capitală cu cine votați?
- Cu Nicușor Dan, e cea mai decentă soluție. Îl cunosc de ceva ani.
- Nu se poate, nu ați văzut ce isteric este? Nu v-ați uitat la televizor zilele acestea să vedeți că nu este prea sănătos?”
Textul îi aparține lui Mihail Bumbeș. Și el nu este singurul care poate depune mărturie în privința campaniei murdare, anti-oricine-în-afară-de-PSD, dusă de PNL nu doar în București, ci în toată țara. USL nu a murit. PNL și PSD sunt același lucru. Dacă acum nu reușim, la parlamentare trebuie să-i desființăm.

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: