Podul de la Bumbeşti Piţic, practicabil din noiembrie

Podul de la Bumbeşti Piţic, care trece peste râul Galbenul, este aproape de finalizare. Potrivit autorităţilor locale, podul va deveni practicabil de la jumătatea lunii noiembrie. Construcţia era promisă de mai bine de 20 de ani, dar s-au găsit fonduri abia acum. Asta după ce oamenii au trimis memorii pentru a urgenta lucrările, de mai multe ori fiind nevoiţi să treacă prin apă cu morţii, pentru a ajunge la cimitir.

Lucrările de amenajare a podului ce leagă satele Ciovei şi Lupeşti, din Bumbeşti Piţic, sunt finalizate în proporţie de 85%. Proiectul podului peste râul Galbenul este foarte vechi, însă până ca localnicii să apeleze la măsuri extreme nu fuseseră făcute decât cele trei picioare ale podului. Autorităţile locale spun că există fondurile necesare pentru achitarea lucrărilor. „Am semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării pentru toată suma de 550 mii lei. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ o lună, recepţia podului fiind programată pentru data de 15 noiembrie. În momentul de faţă, mai trebuie turnat betonul peste grinzi şi asfaltul. De asemenea, trebuie făcute şi rampele pentru urcarea maşinilor, de la capătul podului”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Acesta crede că nici o viitură nu va putea dărâma noul pod de peste râul Galben. „Acest pod nu va putea fi afectat de nici o viitură. Construcţia este foarte rigidă, pilonii sunt din beton, iar grinzile turnate la Aiud sunt de foarte bună calitate. Localnicii din această zonă nu vor mai fi izolaţi de restul comunei. În momentul de faţă, dacă plouă şi nivelul apei creşte, oamenii nu se pot deplasa cu maşinile şi căruţele. Odată cu inaugurarea podului nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere. În plus, podul are o lungime de 16 metri şi este suficient de lat pentru ca circulaţia autoturismelor să se desfăşoare fără probleme”, a mai precizat primarul Michy Nioaţă.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: