Potârcă nu-l susţine pe candidatul PSD la preşedinţie

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a apărut ieri într-o conferinţă de presă alături de şeful organizaţiei judeţene a Partidei Rromilor, Nelu Pavel, care este şi consilier judeţean, lângă cei doi fiind prezent şi Ion Mihai, zis Ministru', preşedinte al Uniunii Rromilor Creştini din România, dar şi consilier pentru probleme ale etniei la Primăria Târgu Jiu.

Şeful social-democraţilor a declarat că a semnat un protocol cu rromii, voturile lui Potârcă mergând astfel la Geoană. "Cei 24.000 de voturi pentru Potârcă se vor întoarce la Mircea Geoană. Îmi asum eu responsabilitatea pentru că eu am condus campania lui Potârcă şi aceste voturi se vor întoarce acum la Mircea Geoană.

Potârcă spune că nici vorbă de sprijin pentru Geoană

Fostul candidat independent Constantin Ninel Potârcă a precizat însă că Pavel nu a fost niciodată şeful său de campanie şi că el nu le poate recomanda votanţilor săi să îl aleagă pe Mircea Geoană. Pavel a apărut alături de Potârcă pe 8 septembrie, la bâlciul pe care rromii îl fac de Sfânta Maria Mică la Costeşti, în Vâlcea. Ei au încercat atunci să-l oprească pentru un minut pe Traian Băsescu, însă preşedintele era prea asaltat de miile de rromi prezenţi în bâlci, o discuţie între şeful statului şi Potârcă neavând loc nici măcar în campania electorală. El spune acum că nu l-a mandatat pe Pavel să vorbească în numele lui sau să-i negocieze soarta voturilor, aşa puţine câte sunt.

"Pavel parcă a căzut din căruţă. N-am avut nicio discuţie cu el despre aşa ceva. Nici nu ştiu dacă sunt 24.000 de voturi, că eu ştiam de vreo 20.000, parcă. N-a fost el şeful meu de campanie, iar voturile n-am cum să i le dau eu lui Mircea Geoană pentru că domnul Florin Cârciumaru uită discuţiile pe care le-am avut la început de campanie", a precizat Potârcă.

Fostul candidat independent a intrat la începutul campaniei electorale în conflict cu liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care este şi primar al municipiului Târgu Jiu. Potârcă a dorit atunci să organizeze un miting la Coloana Infinitului pentru a-şi lansa candidatura, însă nu a obţinut avizele necesare de la autorităţile locale, motiv pentru care l-a acuzat pe Florin Cârciumaru de "rasism".

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: