Potârcă, ultima zi la Târgu-Jiu?

Fostul candidat la preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, rămâne şi azi în Târgu Jiu, în ultima zi din cele 30 în care magistraţii i-au interzis să plece din localitatea de domiciliu, speranţele sale legându-se acum de posibilitatea ca, de mâine, să se poată deplasa liber prin ţară şi chiar în străinătate. Între timp, el spune că a pierdut un contract de 10 milioane de dolari din cauza anchetelor penale declanşate împotriva sa de poliţiştii şi procurorii din Gorj. Mai mult, Potârcă spune că are nevoie urgentă să meargă la un medic, din cauza problemelor cu inima.

Potârcă face afaceri cu fier vechi de ani de zile, iar acum era pe punctul de a finaliza negocierile pentru o livrare extrem de importantă. Acesta spune că, înainte de a fi reţinut pentru 24 de ore la începutul lunii noiembrie, se afla în negocieri avansate pentru a încheia contractul respectiv cu un partener de afaceri din Dubai, căruia trebuia să îi livreze fier vechi. „Afacerea a picat, era clar că asta urma să se întâmple. Pe mine poliţiştii m-au săltat dintr-un local din Bucureşti, urma să mai am o întâlnire de final şi încheiam afacerea. În decembrie acum trebuia să livrez fierul vechi şi totul era în regulă”, afirmă Potârcă.  Acesta a fost reţinut succesiv câte 24 de ore la începutul lunii trecute în două dosare de evaziune fiscală, instanţele de judecată dispunând continuarea anchetei cu el în stare de libertate. Fostul candidat la preşedinţia României are însă interdicţie de a părăsi ţara, într-un dosar, şi de a părăsi localitatea de domiciliu, în celălalt dosar, evaziunea care i se impută fiind de peste un milion de euro.

Finanţele Publice: Tentativă de evaziune

Directorul executiv adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj, Gheorghe Grigorescu, susţine că în urma controlului efectuat la firmele lui Potârcă nu a fost confirmată evaziunea fiscală de circa un milion de euro, inspectorii reţinând însă existenţa unei posibile tentative de evaziune fiscală. „Evaziunea nu există pentru că dumnealui nu a cerut rambursarea de TVA, dar era în termenul prevăzut de lege şi putea oricând să solicite acest lucru, de aceea noi considerăm că există tentativa de evaziune, pe care legislaţia, de asemenea, o pedepseşte. Firma dumnealui a facturat sumele care fac obiectul anchetei, nu a plătit TVA-ul aferent, după care a fost băgată în faliment”, menţionează sursa citată.

„Pe 8 decembrie procurorul de caz va fi cel care va decide prin ordonanţă cum va continua ancheta. Există posibilitatea de a solicita prelungirea interdicţiilor dispuse în fiecare caz în parte, la fel cum poate să considere că nu mai este necesară menţinerea acestora”

CristinaCiobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj

„Am probleme cu inima şi trebuie să fiu văzut de un medic din Timişoara, dar nu pot să merg la el pentru că nu am voie. Eu sper să fie luată decizia corectă, aşa cum am sperat şi atunci când s-a cerut arestarea mea şi judecătorii au decis că nu se impune aşa ceva”

Constantin Ninel Potârcă

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: