Prefectul Liviu Andrei lansează Acţiunea „Balast”

Începe acţiunea “Balast”. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Gorj Liviu Andrei ieri dimineaţă şi se referă la depistarea celor care fură balast de pe teritoriul judeţului. Acesta a precizat că de săptămâna viitoare vor fi înăsprite controalele pentru depistarea infractorilor. Cel care a sesizat furtul de balast a fost preşedintele PDL Cărbuneşti, Ion Fugaru.

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a convocat la o şedinţă reprezentaţii Apelor Române, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii de Mediu şi Inspecţia în Construcţii şi a dispus ca începând de săptămâna viitoare să verifice modul în care este extras balast din cursurile de apă din judeţ. „Începând de luni demarăm această acţiune, vom avea peste tot oameni, unde se exploatează balast pentru a vedea dacă totul este în regulă”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Furtul de balast confirmat de Apele Române

Directorul Apelor Române Gorj, Theodor Popescu recunoaşte faptul că din cursurile de apă din judeţ se fură balast. “Eu nu cred că la Ape sunt probleme pentru că sunt şefii de formaţii şi inginerii care îi controlează. E posibil ca ei să aibă în terasă, care n-au legătură cu mine şi în momentul în care, sâmbăta, duminica, nu eşti…e posibil, n-ai de unde să ştii”, a declarat Theodor Popescu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române filiala Gorj.

SESIZĂRI

Acţiunea vine ca urmare a  sesizării făcute de către Ion Fugaru cum că la Vidin se fură balast şi cum i-a promis că se va ocupa de această problemă pentru ca Fugaru să renunţe la greva foamei, a şi demarat această acţiune. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: