Pregătirile pentru protestul minerilor continuă

Circa o mie de mineri și energeticieni vor protesta, sâmbătă, 5 aprilie în fața sediului secundar al CE Oltenia, Divizia Minieră, față de neînceperea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă și măsurile luate de administrație prin care a fost încălcat contractul. La protest vor participa membri de sindicat de la organizațiile din Federația Națională Mine Energie și Federația Univers.

O mie de mineri și energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia vor ieși în stradă, pentru a şaptea oară pe acest an. Circa 200 de persoane au proteste șase zile la rând în luna februarie. “Răspundem la sfidare cu un protest mai mare”, a fost avertismentul minerilor strânși în Piața Prefecturii.

Crețan și cei 300

Liderul sindical Dan Pârvulescu a declarat că Federația Națională Mine Energie a depus deja cerere la primărie pentru autorizarea protestului. El a confirmat că la acest protest vor participa și membri de sindicat conduși de Constantin Crețan.  Pârvulescu a spus că așteaptă ca administrația să deschidă o discuție sinceră față de situația companiei pentru ca salariații să fie înștiințați de ceea ce se întâmplă în companie. Liderul de la Cariera Peșteana a mai spus că salariații pierd bani frumoși pentru că administrația refuză începerea negocierilor pe contractul colectiv de muncă. Liderul Constantin Crețan a declarat că a stabilit încheierea unui protocol cu FNME pentru organizarea protestului din data de 5 aprilie. Crețan a spus că el va aduce 300 de persoane. „Să respecte partenerii sociali și federațiile reprezentative semnatare ale contractului”, a spus Crețan.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: