Preoteasa, acuzat că a folosit banii copiilor loviţi de soartă

Atacuri grave la adresa lui Constantin Preoteasa din partea ţărănistului Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD Gorj. Totul s-a petrecut într-o conferinţă de presă, unde Catrinoiu l-a acuzat pe directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului că în loc să îi ajute pe copii loviţi de soartă internaţi în centrele de plasament, le foloseşte banii în scopuri personale. Preoteasa, „unul dintre filoanele din care îşi extrage seva PSD-ul”, în opinia ţărănistului-şef,  ar deţine şi dosare pentru fapte de corupţie, motiv pentru care Catrinoiu cere un control urgent al Curţii de Conturi la această instituţie.

Lui Matei Catrinoiu i s-a pus pata pe Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei pentru protecţia Copilului Gorj, pe care-l acuză de fapte de corupţie. „Eu nu sunt supărat pe domnul Preoteasa, eu sunt supărat pe cel care conduce această instituţie de 20 de ani de zile şi nu ia o atitudine concretă faţă de tinerii aceştia, de amărâţi şi de cei loviţi de soartă. Dânsul este susţinut şi înregimentat politic la PSD şi se ştie lucrul acesta de 20 de ani de zile, este unul dintre filoanele din care îşi extrage seva PSD-ul. Şi ar trebui ca acest filon să fie secţionat, oprit. Cei care se fac responsabil de aceste situaţii să răspundă în faţa legii”, susţine Matei Catrinoiu. Liderul ţărăniştilor din Gorj spune că are informaţii şi despre dosare de corupţie ale lui Preoteasa, aşa că cere un control al Curţii de Conturi la această instituţie.  „Este un bun manager pentru dumnealui. Este o instituţie sensibilă unde sunt banii statului şi banii daţi pentru aceşti amărâţi. Nu numai că nu sunt folosiţi, ei sunt dijmuiţi. Dânsul şi alţii. Cu această ocazie aş vrea să atrag atenţia Curţii de Conturi să îşi facă datoria. Avem informaţia că ar fi nişte dosare, dar ar trebui să le cam dea drumul, dosare pentru fapte de corupţie”, acuză Catrinoiu.

RĂSPUNS

Uimit de ce aude, deoarece nici măcar nu îl cunoaşte pe Matei Catrinoiu, Constantin Preoteasa i-a transmis acestuia, prin intermediul postului Radio Infinit, să meargă la un tratament pentru că îi trebuie odihnă. Despre existenţa unor dosare penale în care este cercetat directorul este de-a dreptul mirat.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: