Primar din Gorj: "Decât să alergi după mult și să nu prinzi nimic, mai bine te rezumi la puțin"

Comune mici, proiecte mici, dar sigure! De frică să nu le fie respinse proiectele cu sume mari, unii primari din Gorj nu s-au încumetat să aplice pe programul Anghel Saligny pentru investiții de mare anvergură. S-au întins cât le-a fost plapuma, mai ales că trebuie sa susțină și din bugetul local o parte din investiții. 

Drept exemplu putem lua comuna Godinești. Administrația locală așteaptă să primească finanțare pe programul Anghel Saligny pentru două proiecte. Dacă vor fi acceptate, toate drumurile din comună vor fi reabilitate.

"Nu am depus proiecte mari, proiecte pe care noi ca administrație locală să nu ni le putem permite. Decât să alergi după mult și să nu prinzi nimic, mai bine te rezumi la puțin, dar să-l primești. Noi sperăm să primim finanțare pentru cele două proiecte pe care le-am depus. Este vorba despre reabilitarea drumurilor din localitate, pentru care sperăm să primim cele 13 milioane de lei pe care le-am solicitat. Nu am putut accesa mai mult și din cauza faptului că trebuie să contribuim și noi cu 9,7%, iar bugetul primăriei Godinești nu este foarte mare. Chiar și aceste două proiecte nu acoperă în totalitate reabilitarea drumurilor. Câteva tronsoane le vom face cu bani din bugetul local, dar nu mai contează. Important este să le facem pentru că am introdus rețeaua de apă, 37 de kilometri și drumurile au fost afectate din cauza lucrărilor", a afirmat primarul comunei Godinești, Aurariu Coman.

Toți primarii din Gorj și-au pus speranțele că vor schimba fața comunelor după ce vor primi finanțare pe proiectele depuse pe Anghel Saligny. Rămâne de văzut câte dintre ele vor primi banii necesari. 

Vizualizări: 5,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: