Primar: Îmi trimit mobilierul pentru grădiniță, dar grădinița nu are uși, nu are geamuri

Situație incredibilă în comuna Slivilești din Județul Gorj. Autoritățile locale au primit bani de la Ministerul Educației pentru construirea unei noi grădinițe care trebuia să primească preșcolarii din această toamnă, numai că până acum nu s-a făcut nici măcar jumătate din lucrare. Cei de la minister voiau să trimită și mobilierul pentru noua unitate de învățământ, ocazie cu care au aflat care este situația în teritoriu. S-a ajuns aici nu din lipsa banilor, ci din vina constructorului.

La nivelul județului Gorj, numai trei localități au fost prinse în programul demarat de Ministerul Educației pentru construirea unor grădinițe noi, printre care se numără și comuna Slivilești.

Toți preșcolarii din localitate ar fi trebuit să înceapă noul an școlar în noua clădire. Din păcate, de trei luni nu s-a mai făcut nimic la grădinița din Slivilești. ”La grădiniță lucrările sunt întrerupte de trei luni de zile. Acum trebuia să fie gata, copiii trebuiau să învețe aici, dar nu s-a executat nici măcar jumătate din lucrare. Constructorul a sistat lucrările și nu mai dau de el. Nu mai răspunde la telefon, la mesaje, nu mai știu nimic. Licitația a fost câștigată de o firmă din Târgu-Jiu care a subcontractat lucrarea la o firmă din Pitești și cam atât. Nici nu știți cât m-am zbătut să obțin finanțare pentru grădinița asta. Sunt doar trei proiecte în tot Gorjul. Nu știu ce să mai fac și cum să mai dau de ei”, a povestit Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Situația este cunoscută și la Ministerul Educației, dar cu toate astea nu se găsesc soluții. ”M-au sunat de la București, de la Ministerul Educației, că îmi trimit mobilierul pentru grădiniță. Păi doamnă, stați așa, că o fi, c-o păți, că eu nu am grădinița gata. Unde pun mobilier nou, între pereți goi, fără geamuri, fără uși? Nu au zis nimic. Am rămas tot eu cu problema. Efectiv nu am pe cine întreba ce se întâmplă cu grădinița mea”, a mai precizat Sorin Bucurescu.

Valoarea totală a investiției este de 1.000.000 și aici ar fi trebuit să studieze toți preșcolarii din comuna Slivilești.

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: