Primăria Alimpești cere anularea raportului Curții de Conturi

Administrația locală din Alimpești a acționat în instanță Curtea de Conturi pentru anularea reportului încheiat la sfârșitul anului trecut, prin care au fost scoase la iveală prejudicii de ordinul a sute de mii de lei. Primărița Elena Mosor spune că numai judecătorii pot face lumină în acest caz, în sensul de a stabili dacă aceste prejudicii sunt sau nu reale, având suspiciuni că raportul nu reflectă realitatea.

Raportul întocmit în luna decembrie a anului 2015 la primăria Alimpești a scos la iveală nereguli grave săvârșite de autoritatea publică locală, cei de la Curtea de Conturi dispunând zeci de măsuri de remediere a deficiențelor, care trebuiau să fie clarificate până în luna aprilie a acestui an. Consilierul local Leonida Belgher a fost cel care a atras atenția încă de la începutul controlului legat de probleme legate de asfaltarea unor drumuri, sporuri acordate pe nedrept, dar și consum de combustibil nejustificat cu documente.
Primăria Alimpești a depus o acțiune în instanță în data de 7 martie, la Tribunalul Gorj, prin care cere anularea actului administrativ emis de Curtea de Conturi Gorj. "Am contestat pentru că sunt unele lucruri care nu sunt corecte, așa considerăm. Ca să pot să știu și eu cum duc la îndeplinire măsurile, că trebuie să am o certitudine când dau o dispoziție pentru cineva. În legătură cu balastarea drumurilor, auditorul nu a luat în calcul documentele care au fost întocmite și vreau să știu dacă a procedat corect sau nu. Nu s-a înțeles cu executantul, voia să negocieze sau nu știu ce să facă pe acolo. La drumuri au calculat un prejudiciu de 84.000, dar după mine nu este un prejudiciu cert. În acesta de vreo 50.000 lei este drumul pe care nu l-a luat în calcul deloc și pentru care sunt dovezi certe. Pe o singură considerație, că în avizele de însoțire a mărfii a fost scris calcar și în situațiile de lucrări a fost scris macadam ordinar. La calcarul de la Bistrița așa îi zice, macadam ordinar. Dar cei de la depozit au scris calcar. Acesta nu era un motiv să nu se facă demersuri mai departe să se vadă dacă într-adevăr este acela sau nu", a declarat Elena Mosor, primărița din Alimpești.
Primărița a mai spus că pentru fiecare dintre problemele constatate de auditor are o explicație prin care să contrazică deficiențele găsite de acesta. Pentru că procesul a fost înregistrat recent, magistrații Tribunalului Gorj nu au stabilit încă un termen de judecată.

Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: