Primăria Bumbeşti Jiu, executată silit de fostul serviciu public

Consilierii locali din Bumbești-Jiu s-au întâlnit vineri după amiază într-o ședință extraordinară, pentru a decide angajarea unui avocat specializat în drept comercial, care să reprezinte administrația locală în procesul pe care Primăria Bumbești Jiu îl are cu lichidatorii judiciari ai Serviciului Public, intrat în faliment în 2010. Consilierii locali au votat acest proiect și în felul acesta primăria speră să scape de plata datoriilor înregistrate de către Serviciul Public.

Consilierii locali din Bumbești-Jiu au fost convocați vineri într-o ședință extraordinară în care, printre alte puncte pe ordinea de zi, au aprobat angajarea de către primărie a unui avocat specializat în drept comercial, care să scape administrația locală de la executarea silită.

Lichidatorul judiciar al Serviciului Public de Gospodărire Locală, intrat în faliment în toamna anului 2010, vrea să recupereze o datorie de peste patru miliarde de lei vechi din bugetul local, iar autoritățile locale nu sunt de acord cu acest lucru. „Am discutat în ședința de vineri și despre Serviciul Public de Gospodărire Locală, care este în faliment din octombrie 2010. Este vorba de o acțiune în instanță a lichidatorului judiciar cu privire la antrenarea răspunderii Consiliului Local și a Primăriei cu privire la niște debite care nu au fost recuperate. S-a pus în discuție angajarea unui avocat, specializat în drept comercial, și consilierii locali au votat acest lucru. Noi vrem să împiedicăm o executare a conturilor primăriei, pentru că asta vor creditorii. Datoria pe care serviciul public o avea către ei să o recupereze acum de la primărie, lucru incorect, pentru că serviciul public era o unitate economică de sine stătătoare, cu personalitate juridică. Nu e normal ca din banul public al cetățeanului să fie suportate pierderile unui agent economic, chiar dacă era al primăriei. Este vorba de aproximativ 415.000 de lei.  Conducerea Serviciului Public a cerut intrarea în faliment și Consiliul Local a fost de acord. Datorii sunt la Direcția de Finanțe și Uzina Mecanică Sadu, care furniza apă”, a declarat Constantin Bobaru, primarul Orașului Bumbești-Jiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: