Primăria Novaci asfaltează drumurile din Rânca

Drumurile din Rânca, ce aparţin Unităţii Administrative Teritoriale (UAT) Novaci, vor fi reabilitate de primărie, printr-un proiect pe fonduri guvernamentale. Este vorba despre aproximativ 6 kilometri de străzi din Rânca, plus străzile colaterale din Novaci. Un alt proiect pentru care autorităţile locale din Novaci au obţinut finanţare vizează modernizarea drumurilor vicinale din oraş. Cele două proiecte vor fi demarate până la sfârşitul anului, după ce după ce mai multe străzi din oraş au fost supuse unui program de reabilitare.

Primăria Novaci a obţinut finanţare pentru asfaltarea drumurilor din Rânca, de pe raza UAT. Concomitent, s-au primit fonduri şi pentru reabilitarea străzilor colaterale din oraş. Valoarea ambelor proiecte depăşeşte 10 de milioane de lei. „Am obţinut finanţarea pentru două proiecte, care vizează reabilitarea a circa 34 de kilometri de drumuri. Unul dintre ele cuprinde toate străzile colaterale din Novaci, plus toate străzile din Rânca de pe UAT Novaci. De asemenea, am obţinut fonduri şi pentru modernizarea drumurilor vicinale, în această situaţie fiind vorba de peste 15 kilometri”, a declarat Ion Manta, viceprimarul oraşului Novaci.
Autorităţile locale estimează că investiţiile vor fi demarate, cel mai târziu în primăvară. Asta după ce, de curând, au fost finalizate lucrările de reabilitare a reţelei de 13,6 kilometri de drum. „S-au finalizat lucrările de modernizare şi asfaltare, din fonduri guvernamentale, pe o reţea de drumuri de 13,6 kilometri, investiţie care are o valoare de 12 milioane de lei. Au fost incluse în programul de asfaltare străzile Valea Gilortului, Bălani Dumbravă, Ghebani, Dimitrie Brezulescu şi Eroilor”, a precizat viceprimarul Ion Manta. Şi din bugetul local s-au asfaltat deja vreo 2 kilometri de străzi. E vorba de strada Tomeni, strada Rovine, către Biserica din zona respectivă, precum şi strada Opriţeşti. Autorităţile locale de la Novaci spun că, odată finalizate cele două proiecte a căror valoare depăşeşte 10 milioane de lei, vor fi asfaltate toate străzile rămase nemodernizate din oraş, plus cele din Rânca.

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: