Primăria Târgu Jiu dă locuri de veci pe acte false

Primăria Târgu Jiu i-a acordat loc de veci senatorului PSD Toni Greblă în baza unui fals. Senatorul PSD susţine ca nu a făcut niciodată cerere, scrisă sau verbală, prin care să solicite primăriei locul de veci. Primăria a susţinut săptămâna trecută că hotărârea de consiliu local nu are la bază cereri false, ci unele reale. Falsul invocat de Greblă a produs efecte juridice şi ar trebui sesizate organele în drept.<

Senatorul PSD susţine că i-a fost prejudiciată imaginea prin mediatizarea faptului că a primit gratuit un loc de veci de la Primăria Târgu Jiu, în baza certificatului de revoluţionar. Greblă susţine că nu a cerut niciodată această facilitate. „Nu am solicitat niciodată vreun drept care prin lege poate fi acordat unui participant la revoluţie. Nu am făcut nici un fel de cerere la primărie, la primar sau la consiliul local, nici scrisă, nici verbală”, a declarat Toni Greblă.

Senatorul susţine că toată confuzia a plecat de la o fundaţie, care ar fi depus un tabel în numele mai multor revoluţionari, tabel pe care el nu l-ar fi semnat. În realitate însă, la primărie a fost depus şi un tabel, dar şi cereri separate în numele fiecărui solicitant. În numele lui Toni Greblă a fost depusă o cerere la primărie, care dacă a fost semnată în fals, ar trebui să intre în atenţia organelor în drept. Asta pentru că falsul a produs deja efecte juridice, în sensul că pe baza cererii false, lui Toni Greblă i-a fost atribuit lunea trecută un loc de veci, gratuit, de către Consiliul Local Târgu Jiu. „Dacă era să îmi doresc aceste drepturi, sau terenuri şi spaţii comerciale, mi le puteam atribui când eram prefect, în baza legii”, a spus Toni Greblă.

Şi alţi lideri PSD au beneficiat de astfel de locuri de veci, tot în baza unor cereri individuale. Este vorba de fostul deputat Scarlat Iriza şi de omul de afaceri Constantin Stângă. De asemenea, fostul prefect Gheorghe Caralicea Mărculescu a primit un loc de veci gratuit, tot în baza certificatului de revoluţionar, dar susţine că nici el nu l-a solicitat.

TĂCERE

Primăria Târgu Jiu nu a comentat ieri declaraţia lui Toni Greblă, referitoare la faptul că a primit locul de veci fără să îl solicite. Cu câteva zile în urmă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu a intervenit în emisiunea „Provocare la adevăr” de la Gorj TV şi a dat asigurări că nu este vorba de cereri false, ci de unele reale.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: