Primăria Târgu-Jiu vrea să ilumineze oraşul cu panouri fotovoltaice

Primăria Târgu-Jiu face demersurile necesare obţinerii unei finanţări europene pentru realizarea unui parc fotovoltaic. Reprezentanţii primăriei  au estimat acest proiect la aproape 90 de milioane de lei. Panourile fotovoltaice vor acoperi necesarul de energie electrică pentru iluminatul public şi unităţile de ănvăţământ şcolar şi preşcolar din municipiu.

Consumul mare de energie a speriat autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu, care s-au gândit la variante alternative.  Reprezentanţii primăriei vor depune un proiect pentru costruirea unui parc cu panouri fotovoltaice în valoare de peste 88 de milioane de lei, pentru producerea energiei electrice “verzi”. Energia produsă de panourile fotovoltaice va acoperi consumul pentru iluminatul public şi  toate unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar din municipiu. “Am întocmit acest proiect pentru a face economii la bugetul local. Lunar pentru unităţile de învăţănânt şi iluminatul public se cheltuiesc peste 1,5 miliarde de lei”, declară Marius Ionescu, director tehnic la Primăria Tg-Jiu. Parcul fotovoltaic va fi amplasat în partea de Nord a oraşului, mai exact în zona Ciocârlău.

Proiectul a fost ieri aprobat în şedinţa de consiliu local şi urmează ca în perioada următoare să fie depus mai departe spre aprobare. Banii, în proporţie de 98% provin din fonduri europene, iar restul de 2% vor fi suportaţi din bugetul local. Anual, pentru energia electrică, primăria Târgu-Jiu plăteşte peste 18 miliarde de lei.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: