Primarii gorjeni se retrag din asociaţia lui Angheloiu

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare (ADIS) a rămas fără prea mulţi simpatizanţi în Gorj după ce firma contractată de ea pentru colectarea deşeurilor a dat ţeapă multor primării membre. Cert este că la ora actuală, tot mai puţini primari şi-au plătit cotizaţia anuală către asociaţie tocmai din lipsă de încredere. Preşedintele ADIS, Radu Angheloiu, cel care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, mai are încă speranţe în acest proiect, vineri fiind aprobată în Consiliu Judeţean modificarea statutului şi actului constitutiv.

Primarii din Gorj şi-au cam pierdut încrederea în asociaţia condusă de Radu Angheloiu, dovadă fiind faptul că numărul membrilor s-a înjumătăţit în 2011. Mai mult decât atât, foarte mulţi primari nu şi-au plătit cotizaţia anuală în valoare de 1.000 de lei spunând că aşteaptă ca proiectul pe care şi l-a propus asociaţia să prindă contur. Este vorba de proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Gorj” prin intermediul căruia ADIS îşi propune să atragă nu mai puţin de 28 de milioane de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de maşini de salubrizare şi europubele pentru fiecare primărie în parte. „Asociaţia este şi acum funcţională, eu am acţionat în instanţă firma contractată de ea la vremea respectivă pentru colectarea deşeurilor, procesul este pe rol la Craiova. În prezent operez cu maşini închiriate de la Polaris cât despre ADIS, ştiu că acum se lucrează la studiu de fezabilitate al proiectului acela. Mai durează o perioadă până se implementează”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu. Cât despre cotizaţie, Bobaru spune că „ nu am plătit-o încă pe 2011, nu ştiu când o să plătesc”.

La fel se întâmplă şi la primăria Brăneşti, unde primarul Gheorghe Stoichiţoiu a trecut vineri prin şedinţă de consiliu local noua structură a ADIS fără prea mare entuziasm. „Nu am avut mare lucru pe ordinea de zi, ceva cu asociaţia aceea ADIS, am trecut prin consiliul local noua structură dar mai avem de aşteptat”, a declarat primarul Stoichiţoiu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, nu şi-a pierdut încă încrederea în asociaţia căreia el însuşi i-a pus bazele deşi recunoaşte că din 61 de primării membre la început, anul acesta doar 35 au trecut noua structură prin consiliu local iar la cotizaţii mult mai multe stau foarte prost. „Da recunosc că foarte multe dintre ele nu şi-au plătit cotizaţiile pe 2011, dar asta nu înseamnă că au renunţat la modalitatea de aderare la această structură. Este într-adevăr un proces de lungă durată. Erau 61 de primari, acum sunt 35, dar vor mai adera şi ceilalţi în perioada următoare.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: