Primarii gorjeni, supăraţi de întârzierea rectificării bugetare

Premierul Victor Ponta le-a mai dat o „palmă” primarilor gorjeni. Prezent fiind la Târgu Jiu la începutul acestei săptămâni, premierul a anunţat o rectificare bugetară abia luna viitoare. Vestea nu a fost primită tocmai bine de primari care aşteaptă de câteva luni aceşti bani, sătui fiind de atâtea amânări.  „La ce o mai face?”, spun unii edili locali.

 „Aaaa, în octombrie”, aşa a răspuns premierul Ponta întrebat când va fi  rectificarea bugetară aşteptată încă din august de şefii administraţiei locale. Vestea i-a nemulţumit pe primari. „Nu mă mai miră nimic. Au zis iulie, apoi august, apoi septembrie. Sperăm să vină cât mai repede, ne-am bazat pe banii ăştia. Sper să ne dea cât de mult, cinci miliarde ne-ar mulţumi” a spus Marius Vijulan, primarul din Vladimir.

Pe de altă parte, unii primari spun că sunt efectiv blocaţi de amânarea rectificării bugetare, pentru că nu mai au bani să facă nicio plată. „În octombrie o face? La ce o mai face? Înseamnă că rămânem ca până acum, fără salarii pentru funcţionarii primăriei, pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, iluminatul public şi pentru celelalte utilităţi. Din luna iulie tot zic că se va face rectificarea bugetară, înseamnă că în noiembrie primim ceva. Suntem pur şi simplu blocaţi cu tot ce trebuie întreprins la nivel local. Să sperăm că vom trece şi de asta”, a spus Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu. 

Mazilu: No comment!

Alţi primari spun că banii ar putea ajunge prea târziu ca să-i mai poată folosi la lucrările din localitate. „Este cam boală generală, banii vin pe ultima sută de metri în ideea în care cred eu că nu se mai reportează. Cam în fiecare an au venit aşa, dar am găsit resursa unde să-i băgăm. Iarna se face car şi vara sanie. Adică actele să se facă iarna şi să te apuci de treabă cum dă colţul ierbii, la noi e cu totul schimbat, dar în sfârşit. No comment! De obicei aceste sume nu se reportează, dar dacă vin în noiembrie-decembrie, ce să faci în 20 de zile, mai ales dacă o să fie nevoie să ţinem licitaţii? Ca la noi la nimeni, dar chiar şi în ceasul al 12-lea orice ban este binevenit”, a spus primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Pungan: Trebuie să fim înţelegători

Mai sunt şi primari înţelegători. Este şi cazul lui Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti, care spune că înţelege situaţia. „Este foarte bine şi atunci, niciodată nu este prea târziu. Aşteptăm dar trebuie să ne gândim şi la situaţia economică a ţării. Credeţi că dacă dumnealor ar avea bani nu ne-ar da? Trebuie să fim înţelegători. Avem probleme majore, am discutat cu furnizorii şi dumnealor au înţeles acest lucru şi o să le dăm banii în momentul în care ne vin şi nouă. Eu încă nu mi-am pierdut speranţa şi am încredere în acest guvern”, a comentat primarul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: