Primarii migratori, supăraţi pe greşelile PSD din campanie

Zece primari gorjeni şi-au părăsit partidele pe lista cărora au fost aleşi pentru a trece la PSD, mizând pe faptul că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale. Primarii traseişti şi-au luat însă o mare ţeapă, votul românilor punându-l pe Klaus Iohannis în fruntea ţării. Întrebaţi dacă au măcar o urmă de regret pentru că au trecut la PSD, cei mai mulţi primari au declarat că PSD a făcut multe greşeli în campanie şi că se resemnează în faţa votului românilor.

Primarii traseişti din judeţul Gorj au crezut că dacă vor trece în partidul lui Victor Ponta nu vor mai fi în opoziţie şi vor primi mai uşor finanţare pe anumite proiecte. În ciuda determinării, aceştia vor rămâne tot în opoziţie după ce candidatul ACL, Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a plecat din PDL spre PSD şi a muncit din greu în cele două săptămâni de campanie ca să-i aducă lui Ponta 73% din voturi. Acesta a declarat ieri că nu regretă că a plecat din ACL pentru că acolo sunt numai oameni murdari. „Nu regret nimic, eu ştiu ce oameni murdari sunt în acel partid. Eu mă supun voinţei românilor, ei au considerat că au trăit bine şi vom vedea cum va fi de acum înainte. Să dea Dumnezeu să trăim precum nemţii, să vină nemţii şi la mine în comună să facă investiţii”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul din Polovragi, Ştefan Făsuescu, a obţinut 68% din voturi pentru candidatul PSD, Victor Ponta, deşi cu o lună înainte acesta lupta pentru Klaus Iohannis. Acum nu are nicio urmă de regret, deşi spune că PSD a făcut mai multe greşeli în campanie. „Când am făcut acest pas am luat în considerare şi faptul că poate voi pierde, dar asta este, am intrat în horă, joc până la capăt. Trebuie să respectăm decizia oamenilor, degeaba a fost Ponta aici în Gorj dacă nu a fost şi în altă parte. Prima greşeală a fost gestionarea votului în diaspora şi au mai fost şi altele”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Primarul Păsărin: „Sunt foarte dezamăgit”

Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, nu regretă că a plecat din PNL însă s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul votului. Speră ca Ponta să rămână încă la guvernare. „Acest guvern şi-a făcut datoria şi cred că ar trebui să rămână la guvernare. Nu regret, nu este vorba de regret, sunt doar foarte dezamăgit de rezultat”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul din Bâlteni. Un alt primar traseist, cel de la Aninoasa, Ilie Petroi, a plecat din PNL la PSD şi acum declară că nu regretă schimbarea şi că Ponta va rămâne şeful guvernului. „Nu regret nimic, era chestiune de bun simţ să respectăm votul românilor. Nu cred că va schimbat guvernul Ponta, vor conlucra pentru că nu au de ales, preşedintele este cu treaba lui, iar guvernul cu treaba lui. Ei trebuie să apere interesele cetăţenilor”, a declarat primarul Ilie Petroi.

DECLARAŢIE

Preşedintele ales Klaus Iohannis a făcut ieri o declaraţie şoc pentru toţi aleşii locali care au schimbat partidul în baza ordonanţei 55. Iohannis a cerut vot final în Senat privind ordonanţa traseismului politic sugerând faptul că toţi cei care au schimbat partidul riscă să-şi piardă mandatele. În judeţul Gorj avem nu mai puţin de 130 de consilieri locali şi zece primari care au schimbat partidul. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: