Primarii nu acordă prime de Paşti din cauza Curţii de Conturi

Primăriile din Gorj nu vor acorda nici anul acesta prime sau cadouri de Paşti salariaţilor pentru că legea interzice acest lucru. Cei mai mulţi primari au declarat că anul acesta îi sare rândul la cozonaci sau miel de Paşte. În fapt, ziua nu se va deosebi prea tare de una obişnuită de duminică, mai ales acum când vin alegerile. Alţi primari se tem să mai încalce legea de frica Curţii de Conturi.

Bugetarii din Gorj vor avea şi anul acesta sărbători austere. Şefii administraţilor publice locale au declarat că nu au fonduri pentru acordarea de prime sau cadouri şi nici legislaţie. ”Aş acorda cu cea mai mare plăcere dar legea nu ne permite. Din păcate nu prea sunt nici fonduri, nici măcar pachete alimentare nu voi da anul acesta. A doua zi de Paşti voi organiza hore săteşti pe stadion şi voi petrece cu cetăţenii comunei. Voi merge la slujba de Înviere, nimic deosebit”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Se tem de Curtea de Conturi

Alţi primari mărturisesc că au avut deja experienţe neplăcute legate de acordarea unor facilităţi financiare de Paşti şi şi-au pus în cap Curtea de Conturi. ”Nu este posibil să acordăm prime de Paşti. Am acordat în anii trecuţi şi ştiţi că ni i-a imputat Curtea de Conturi. Anul acesta nu vom mai face greşeala”, a declarat primarul comunei Săcelu, Ion Voica.

AMINTIRE

La fel se va întâmpla şi la primăria Muşeteşti. Primarul a declarat că de când legislaţia a impus acest lucru, primele de Paşti au devenit o amintire plăcută. ”Nu vom acorda pentru că legislaţia în vigoare interzice acest lucru”, a declarat primarul Ion Ciobea, primarul din Muşeteşti.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: