Primarii, obligați să dea raportul la minister

Instituția Prefectului Gorj a primit ieri o adresă de la Ministerul Administrației și Internelor potrivit căreia toate primăriile din județ trebuie să trimită o situație clară cu bugetul anului 2012. Termenul de trimitere a acestor situații este 10 iulie, scopul unor astfel de solicitări fiind acelea de a vedea care este situația banilor în primăriile din Gorj. Reprezentanții Instituției Prefectului au declarat ieri că deja unitățile administrativ teritoriale au luat la cunoștință despre solicitare și așteaptă situații până pe 9 iulie. Primarii se și plâng deja că stau foarte prost cu banii.

 

 

Ministerul Administrației și Internelor le-a cerut ieri primarilor să îi fie comunicate bugetul pe 2012, gradul de colectare a taxelor și impozitelor precum și gradul de realizare a veniturilor. ”Am primit o adresă de la MAI prin care doresc ca pe primele șase luni ale anului fiecare unitatea administrativ teritorială din județ să comunice datele privind execuția bugetară, bugetul aprobat pe 2012, gradul de colectare și gradul de realizare. Vom cere în acest sens sprijin Direcției Finanțelor Publice care urmărește permanent execuția bugetară și nivelul de colectare a taxelor și impozitelor. Primarii au obligația să trimită această situație până pe 9 iulie”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

 

Buget de 28 de miliarde la Turburea

 

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a și fost înștiințat de această solicitare și s-a pus pe treabă. La Turburea s-a aprobat un buget de 28 de miliarde dar gradul de colectare a taxelor și impozitelor este dezastruos. ”Bugetul pe 2012 este de 28 de miliarde cu tot cu taxe și impozite. Dacă anul trecut am stat mai bine la colectare, anul acesta e mai leneș. Cred că am colectat cam 40% și am trecut deja de prima jumătate a anului. În plus am proiecte în derulare de aproape 30 de miliarde din care partea mea de cofinanțare este de cinci miliarde”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

 

Cătunele are buget de 30 de miliarde

 

Primăria Cătunele are un buget bunicel anul acesta. Primarul Florinel Țuilă a declarat ieri că cel mai prost stă la colectarea taxelor și impozitelor. Oamenii dau bani la stat numai până în 31 martie pentru a beneficia de reducerea de 10% după care uită că mai au obligații, spune primarul Țuilă. ”Bugetul aprobat pe 2012 este de 30 de miliarde. Este un buget bunișor și ar fi și mai bine dacă ar fi și un grad mare de colectare dar toată lumea se vaită de bani. Datorii eu nu am dar am nevoie urgent de cinci miliarde ca să pot da drumul la rețeaua de canalizare. În decembrie am primit ultimii bani de la guvern și mi-ar mai trebui cinci miliarde ca să funcționeze. Este un proiect de 33 de miliarde”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: