Primarul Cârciumaru şi-a făcut planuri până în anul 2020

Primăria Târgu Jiu şi-a anunţat proiectele pentru următorii şapte ani, semn că Florin Cârciumaru este decis să mai stea un mandat la primărie. Reprezentanţii municipalităţii estimează că în perioada 2014-2020 vor fi accesate proiecte de peste 100 de milioane de euro.

Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu, a prezentat stadiul actual al investiţiilor făcute la nivel de municipiu din fonduri europene nerambursabile, precum şi viitoarele investiţii ce se prefigurează pentru următorii ani. „Anul 2013 este un an în care vom închide o serie de investiţii derulate în perioada 2007-2013, prin proiecte cu fonduri europene. Valoarea totală a acestora se ridică la peste 60 de milioane de euro. Am finalizat reabilitarea drumului de rocadă, investiţie care a presupus modernizarea a 13 km de drum. Un pachet de lucrări majore l-a constituit reabilitarea străzilor din cartierele Tismana, Bicaz, Preajba, Panduraşului şi Narciselor. Un alt pachet de lucrări a vizat reabilitarea străzilor foarte vechi din Târgu Jiu”, a declarat Marius Ionescu.

Autorităţile locale promit că o serie de investiţii noi vor fi demarate începând cu anul viitor. Primarul Florin Cârciumaru a pus deja pe hârtie investiţiile pe care intenţionează să le realizeze în mandatul următor. „Agenda de lucru a primarului Florin Cârciumaru va fi încărcată şi în viitor. Estimăm că în perioada 2014-2020 vor fi accesate fonduri în cuantum de 110-115 milioane de euro. Cel mai vast proiect are în vedere modernizarea Căii Eroilor. „În afară de axă se au în vedere o serie de lucrări conexe, intersecţia Genevei cu Calea Eroilor, o parcare subterană, sunt analizate intersecţiile din zona Piaţa Centrală, intersecţie Tudor Vladimirescu, unde de asemenea pregătim studii de fezabilitate pentru pasaje subterane. Sperăm ca în acest plan integrat să putem accesa sumele necesare pentru a realiza aceste pasaje subterane”, a mai precizat Marius Ionescu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: