Primarul din Plopşoru vrea să-şi facă centrală solară

Petre Grigorie, primarul din Plopşoru, vrea să construiască în comuna pe care o gospodăreşte o mini centrală solară care să asigure consumul de energie din instituţiile publice precum şi iluminatul public. Ideea a venit după ce a văzut că promisiunea cu o termocentrală la Sărdăneşti a rămas în aer. Primarul spune că de data aceasta, mini centrala va fi o certitudine.

Beneficiarii proiectului urmează a fi atât primarul în persoana lui Petre Grigorie cât şi Consiliul Local din Plopşoru. Deocamdată nu se cunosc costurile investiţiei însă primarul spune că mini centrala solară va fi un fapt până la sfârşitul anului. „Eu împreună cu Consiliul Local vrem să punem bazele unei centrale solare aici la Plopşoru care să asigure consumul de energie din instituţiile de pe raza comunei cât şi iluminatul public”, a declarat Petre Grigorie, primarul din Plopşoru.

Vrea să vândă energie

Şi cum investiţia este una destul de amplă, primarul are de gând, pe timp de vară, să şi vândă surplusul de energie. Ideea unei astfel de investiţii a pornit de la faptul că termocentrala de la Sărdăneşti, promisă de nişte investitori, nu s-a mai realizat nici în ziua de azi. „Mai sunt multe, de făcut dar de îndată ce am făcut public acest lucru înseamnă că o fac. Mai trebuie să achiziţionăm terenul lângă o staţie de transformare ca să nu fie pierderi cu transportul. Despre costuri nu pot să vă spun încă nimic pentru că nu mă ocup eu de studii, mai discutăm spre toamnă”, a declarat primarul din Plopşoru.

PROMISIUNE

Ideea construirii unei termocentrale a apărut în campania din 2008 de la alegerile parlamentare. Atunci, printre candidaţii PDL a fost şi Corneliu Vişoianu, un om e afaceri bucureştean cu multe contacte în lumea „băieţilor deştepţi“. Acesta a promis că la Sărdăneşti va fi realizată o centrală electrică. Alegerile au trecut, candidatul a pierdut, centrala a fost dată uitării.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: