Primarul din Schela va deconecta localitatea de la energie electrică

Localnicii din Schela vor trebui să treacă pe lista cumpărăturilor pentru Paşte şi lanterne. Începând de luna viitoare şi până la toamnă comuna va rămâne în beznă. Anunţul a fost făcut de primarul din localitate, Aristide Şerbănescu. Motivul: nu sunt bani pentru plata iluminatului public.

Primăria Schela trebuie să plătească anual cel puţin 30.000 de lei furnizorului de energie electrică. Pentru că anul acesta nu are prevăzut în bugetul local decât 15.000 de lei pentru astfel de cheltuieli, primarul localităţii, Aristide Şerbănescu, susţine că din aprilie nu va mai fi aprins niciun bec pe uliţe. „Nu am de unde să plătesc facturile la energie electrică pe tot anul pentru că nu am decât jumătate din banii necesari. Am hotărât să cer furnizorului de energie electrică deconectarea pe o perioadă de şase luni, aprilie-septembrie”, a precizat acesta. Oamenii vor avea lumină pe uliţe în Noaptea de Înviere, însă după ce va trece această sărbătoare becurile vor fi stinse.

„Vom cumpăra lanterne”

Situaţia le aduce aminte localnicilor de vârsta a treia din Schela de perioada comunistă. „Aşa era şi pe timpul lui Ceauşescu, nu aveam becuri pe stradă. Nu e o problemă foarte mare nu mai ieşim seara din casă. Asta e! Vom cumpăra lanterne dacă vrem să mergem până la vecinul după ce se lasă întunericul”, a spus Vasile Pătrăşcoiu din Schela.

Aristide Şerbănescu, primarul localităţii Schela, susţine că şi anul trecut a fost nevoit să facă economie la energie electrică însă a reuşit să nu lase oamenii în întuneric. „Şi anul trecut am avut probleme dar am reuşit să le rezolvăm făcând economie. Le aprindeam puţin dimineaţa şi seara, dar am avut 30.000 de lei acum nu avem decât 15.000”, a spus acesta.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: