Primarul din Văgiuleşti îşi pune speranţa în fondurile europene

Lipsa investitorilor în zonă, dar şi datoriile învechite pe care le are de achitat primăria Văgiuleşti nu permit investiţii majore anul acesta la nivelul comunei, cel puţin nu din bugetul local. Autorităţile îşi spun speranţa în atragerea de fonduri europene pentru a duce la îndeplinire proiectele pe care şi le-au propus anul acesta, precum extinderea reţelelor de apă sau executare canalizării în anumite zone.

Primarul comunei Văgiuleşti are totuşi planuri măreţe pentru localitatea pe care o conduce şi speră ca prin atragerea de fonduri externe să le şi ducă la îndeplinire. “Pentru 2014 avem în agenda de lucru, ca şi priorităţi, câteva proiecte pentru care avem studiul de fezabilitate realizat, respectiv extindere apă şi canalizate pentru localitatea Valea Motrului şi avem prevăzut în buget întocmirea studiilor de fezabilitate pentru extinderea reţelei de apă în satul Câlciu şi executarea de canalizare în satele Covrigi şi Murgileşti. Sperăm să implementăm aceste proiecte cu fonduri europene”, a spus Constantin Pîrjol, primarul Comunei Văgiuleşti. 

Autorităţile locale mai au în plan să achiziţioneze şi un buldoexcavator necesar pentru lucrările care vor fi efectuate la nivelul comunei. „În măsura în care o să dispunem de sumele suficiente, avem în intenţie să achiziţionăm un multifuncţional, un budoexcavator, pentru că s-a dovedit în timp că este foarte util pe la şanţuri, pentru lucrările pe care urmează să le executăm cu branşarea populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă. Pe surse proprii, pretenţiile nu sunt prea mari pentru că avem şi arierate iar noi suntem o comună lipsită de resurse financiare majore ca să putem”, a mai spus primarul din Văgiuleşti.

Anul trecut, gradul de colectare a taxelor locale de la cetăţeni a fost de 81%.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: