Primarul Gruescu refuză sporul de dificultate

Membrii Comisiei de Fond Funciar a comunei Negomir şi-au recâştigat sporul de dificultate pentru perioada 4 martie 2008- 13 mai 2011. Primarul Ion Gruescu spune că angajaţii îşi vor primi banii, în mod eşalonat, începând de anul viitor. De asemenea, acesta a mai precizat că va renunţa la drepturile sale băneşti cuvenite în calitate de preşedinte al comisiei.

Membrii Comisiei de Fond Funciar a comunei Negomir, în frunte cu primarul Ion Gruescu, au câştigat în instanţă sporul de dificultate din 2008 şi până acum. Potrivit sentinţei, acest spor va fi de până la 50% din salariu şi urmează să fie actualizat în raport cu rata inflaţiei. Până în momentul de faţă nu s-au stabilit sumele ce urmează a fi primite de fiecare angajat. Cu toate acestea, primarul promite că da salariaţilor drepturile băneşti începând cu anul viitor. “Toţi membrii Comisiei de Fond Funciar îşi vor primi sporul de dificultate întrucât am muncit şi muncesc foarte mult. Am fost prima comună care a încheiat acţiunea de fond funciar. De altfel, ne-am recâştigat pădurea pe vechile amplasamente. Totodată se lucrează la cadastru. Sperăm ca până la sfârşitul anului să finalizăm intabularea satului Ursoaia”, a declarat Ion Gruescu, primarul comunei Negomir. Deşi magistraţii le-au dat câştig de cauză pentru perioada menţionată, instanţa a respins cererea pentru viitor.

RENUNŢĂ

Deşi are dreptul să primească o sumă frumoasă de bani din sporul de dificultate, în calitate de preşedinte al Comisiei de Fond Funciar, primarul spune că nu îşi va însuşi nici un leu. “Eu, personal, nu voi ridica nici un leu. În schimb, oamenii îşi vor primi în mod eşalonat începând de anul viitor. În prezent, nu am resurse financiare pentru a le acorda sporul de dificultate din anii trecuţi”, a declarat primarul comunei Negomir.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: