Privatizarea sectorului energetic, discutată la Craiova

Forumul Economic Regional Oltenia a continuat și ieri dezbaterile privind oportunitățile de dezvoltare și de creare de noi locuri de muncă. A fost abordat subiectul privind eventuala privatizare a CE Oltenia.

Prezent la dezbateri, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a declarat că rând pe rând oameni de afaceri, investitori, ambasadori au luat cuvântul în cadrul lucrărilor. ”Au fost prezenți la dezbateri cam 300 de participanți, a fost prezent Vasile Blaga, Gabriel Berca, directori generali, investitori, oameni de afaceri. Fiecare am prezentat județul lui, acum așteptăm să primim informații dar pot să vă spun că a fost o oportunitate pentru noi toți”, a declarat Liviu Andrei. Potrivit presei din Dolj, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a menţionat că se va pune în continuare accent pe regionalizarea ţării, după modelul Poloniei şi Slovaciei, precizând că este necesară o autostradă care să ajungă şi prin Oltenia. Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, Karoly Borbely, a participat la Forumului Economic Regional Oltenia unde a declarat că este necesară privatizarea sectorului energetic, tot după modelul polonez. Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, nu a putut da detalii despre cele susţinute de Borbely pentru că nu a fost în sală în acel moment. Dădea un interviu jurnaliştilor doljeni.

Mai multe ştia liderul Marin Condescu. Acesta a declarat la Radio Infinit că Borbely a spus că pachete minoritare din noul complex vor fi listate pe bursă. „Nimeni nu doreşte privatizarea“, a pus Condescu adăugând că nu este nici un fel de scandal între sindicatele din cadrul FNME.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: