Problema motreanului care a blocat un drum, pusă în discuţia consilierilor

Motreanul care a blocat un drum în Motru pentru că avea o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă pe un teren pe care era amplasat acel drum obţine ceea ce vrea de la primăria Motru. Bărbatul a cerut pentru cei 98 de metri pătraţi ocupaţi de drum o suprafaţă de 200 de metri pătraţi într-o zonă mai centrală din Motru. După ce a blocat drumul pentru câteva zile, deşi acum este circulabil, primarul Dorin Hanu s-a speriat şi vrea să-i facă omului pe plac. Consilierii nu sunt de acord în totalitate cu Hanu şi au propus altceva.

Bărbatul voia ca primăria sa-l despăgubească sau să-i ofere un alt teren. Aşa se face că motreanul i-a cerut primarului o suprafaţa de două ori mai mare într-o zonă centrală. Dorin Hanu a făcut un proiect de hotărâre pe care l-a supus la vot în şedinţa de ieri a Consiliului Local. „Domnul Mănescu vrea în contul celor 98 de metri pătraţi peste care trece drumul o suprafaţă de 200 de metri pătraţi într-o zonă centrală. Eu am mai multe variante pentru consilieri. Fie aprobăm şi-i dăm cei 200 de metri pătraţi în zona pe care o solicită, fie îi dăm în altă parte sau nu-i mai dăm nimic şi mergem în instanţă ce decidă judecătorii”, a spus Hanu.

Consilierii au venit cu o altă propunere

Consilierii locali au fost de acord ca motreanul să primească teren în altă zonă din Motru însă aceeaşi suprafaţă pe care o avea, nicidecum de două ori mai mult. „Terenul domnului Mănescu este în zona D. El vrea acum în zona B. Cei 98 de metri pătraţi din zona D sunt echivalenţi a 50 de metri pătraţi în zona B. Dacă îi dăm cei 200 de metri pătraţi în zona B pe care-i cere creăm un precedent. Eu zic să-i dăm aceeaşi suprafaţă de tern în zona pe care o cere şi în felul acesta nu se suprapune cu altă persoană care a cerut teren acolo”, a spus un consilier.

VINĂ

Consiliera Partidului Democrat Liberal Elena Vintilescu crede că vinovaţi pentru această situaţie sunt angajaţii primăriei care au întocmit documentaţia pentru drum, deşi exista un titlu de proprietate pe terenul respectiv. „Se ştia că este un titlu de proprietate pe terenul respectiv şi cei care au făcut atunci documentaţia pentru drum trebuie traşi la răspundere”, a spus aceasta. Rămâne de văzut dacă motreanul acceptă decizia consilierilor.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: