Profesorii de la UCB rămân fără catedre

Ierarhizarea programelor de studii nu rămâne fără urmări. Cinci profesori de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB), care predau la programe plasate în ultima categorie, vor rămâne fără catedră în următorii doi ani. Este vorba despre doi profesori de la Arte Plastice şi trei de la Română, specializări care vor fi desfiinţate.

Cinci profesori de la UCB vor rămâne fără locuri de muncă în urma ierarhizării programelor de studii. Este vorba despre două cadre didactice de la Arte Plastice şi trei de la Română- Engleză. Acestea au fost plasate în categoria celor mai slabe programe de studii, împreună cu specializările Istorie, Comunicare şi Relaţii Publice, Ordine şi siguranţă publică, Marketing, Inginerie şi management. „Prea puţini au predat numai la acestea care se închid. Specializările Arte plastice şi Română îşi încheie activitatea, iar profesorii de aici nu au mai predat în altă parte. Mai au doi ani, anul doi şi trei. Asta este situaţia. În situaţia în care nu mai au ore să predea e normal. Nu că acceptăm să dispară, să murim toţi pentru că trebuie să susţinem doi-trei. Asta se va întâmpla, unii pleacă, alţii rămân cu norma incompletă”, spune Adrian Gorun. Funcţionarea celor şase programe nu va mai fi acceptată în cadrul universităţii târgujiene. „A fi în categoria C nu e rău, e foarte bine. E rău a fi în categoria E. Nu vom accepta. Nu le menţinem, închidem programele de E pentru că acelea ne ţin pe noi ca universitate mereu jos”, mai menţionează Gorun.

HOTĂRÂRI

Senatul UCB a decis comasarea Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Litere cu facultatea de Administraţie Publică şi Ştiinţe Comparate, precum şi trecerea domeniului Filologie la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, facultate ce preia programele de studii Educaţie Fizică, Kinetoterapie şi Asistenţă Medicală.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: