Profesorii, supăraţi că fac naveta pe banii lor

Aproape o mie de profesori gorjeni sunt nevoiţi să facă naveta până la şcoală. Potrivit legii, primăriile ar trebui să le deconteze transportul. În Gorj sunt 25 de primării care nu au decontat naveta profesorilor de ani buni, unele niciodată.

Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, este deranjat mai ales de faptul că multe din primăriile din Gorj au bani, dar refuză să le acorde acest drept profesorilor. Huică a precizat că profesorii vor apela la instanţă pentru a-şi recupera banii. „Sunt vreo 25 de localităţi restante cu plata decontării navetei la cadrele didactice şi din păcate unele localităţi sunt de rea voinţă pentru că aveau bani, dar nu au vrut să plătească şi mă refer aici la Motru, Rovinari. Probleme avem şi la Cruşeţ care nu a plătit de trei ani, Brăneşti nu a decontat niciodată, Padeş, Scoarţa. Sunt drepturi câştigate în instanţă”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI.

Stoichiţoiu: Am unde să-i cazez dacă vor

Primarul din Brăneşti, una din localităţile care nu a decontat niciodată transportul profesorilor, a declarat ieri că le-a pus la dispoziţie locuinţe, aşa că nu are de ce să le mai plătească şi naveta. „Eu am spaţiu unde să-i cazez dacă vor, dar nu au vrut. E problema lor”, a declarat Gheorghe Stoichiţoiu, primarul din Brăneşti.

Primarul localităţii Borăscu, Constantin Ţucu, spune că la începutul anului unităţile de învăţământ din comună au propriul buget, dar este problema lor dacă nu se gospodăresc. „La începutul anului noi le dăm bani din bugetul local pentru nevoile lor, este treaba fiecăruia cum se gospodăreşte. Lor nu le convine nimic. Dăm şi noi în funcţie de priorităţi şi mai este o problemă. Dacă ei vin toţi patru din Motru au pretenţii să le plătesc la fiecare, nu pot să se cupleze cu o singură maşină”, a declarat primarul din Borăscu.

PROMISIUNI

Liderii USLI au cerut sprijin în rezolvarea acestei situaţii Consiliului Judeţean Gorj. „Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj ne-a promis că se va implica şi va sta de vorbă cu primarii care au fonduri, dar refuză să le acorde aceşti bani profesorilor”, a declarat Constantin Huică.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: