Profit nesemnificativ la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu şi-a propus realizarea unui profit de doar 10 mii de lei. Deşi este o sumă nesemnificativă ţinând cont de faptul că halele sunt ocupate aproape în totalitate, profitul estimat pentru anul 2014 nu i-a surprins pe consilierii judeţeni care au aprobat ieri bugetul instituţiei.

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat bugetul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu pe anul 2014. Potrivit raportului SC „Parc Industrial Gorj” SA s-a estimat şi aprobat un buget de venituri şi cheltuieli după cum urmează: venituri totale- 190 mii de lei şi cheltuieli totale- 180 mii de lei (cheltuieli cu bunuri şi servicii- 22 mii de lei; cheltuieli cu impozite şi taxe- 0,50 mii de lei; cheltuieli cu personalul-136 mii de lei şi cheltuieli de exploatare- 180 de mii de lei; alte cheltuieli de exploatare- 21,50 mii de lei).

În ceea ce priveşte profitul Parcului Industrial pentru anul 2014, aceasta este estimat a fi unul minim şi anume de 10 mii de lei.  Profitul diminuat are mai multe cauze, fiind vorba atât de recuperarea creanţelor, cât de investirea banilor obţinuţi din închirierea spaţiilor şi a terenurilor. Încă de la sfârşitul anului trecut, directorul Cristian Toader Pasti şi-a propus să modernizeze halele de producţie întrucât foarte multe sunt vechi şi nu mai pot permite desfăşurarea activităţii în condiţii normale. Problemele cu care se confruntă Parcul Industrial Bumbeşti Jiu nu sunt străine consilierilor judeţeni, aceştia atenţionându-l pe Ion Călinoiu de faptul că a lăsat de izbelişte singurul Parc Industrial din Gorj.

Liberalul Dragoş Păsărin a spus că utilajele din dotarea Parcul Industrial Bumbeşti Jiu sunt foarte vechi, singura macara din incinta unităţii având o vechime de zeci de ani. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că este de datoria investitorilor găzduiţi în parc să facă modernizări.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: