Proiecte noi pentru satul Băleşti, în ultimul mandat al primarului Paicu

Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti, nu mai vrea un nou mandat la primărie, astfel că nu va mai candida la alegerile de anul viitor. Edilul şi-a propus ca înainte să plece din fruntea instituţiei să le spună cetăţenilor ce a realizat de când este primar al comunei Băleşti, pe fiecare localitate în parte. A început cu satul Ceauru, care, spune edilul, este cel mai populat din toată comuna şi a continuat cu satul Băleşti.

Satul Băleşti este al doilea cel mai populat din comună. Primarul Aristică Paicu a spus că a reuşit să realizeze o mulţime de investiţii la nivelul acestui sat, din 2004, de când se află la cârma comunei Băleşti. Edilul explicat că a balastat şi asfaltat linia a II-a a satului pe o lungime de 2.8 km, a modernizat iluminatul public, a construit două podeţe peste pârâul Cernăzia, pe care l-a şi decolmatat anual la baza terasamentului CF, a început betonarea şanţurilor în vederea scurgerii apelor pluviale pe circa 200m pe linia a II-a. Primarul spune că nu a reuşit să termine această investiţie din lipsă de fonduri. Totodată, primarul Paicu spune că a dispus decolmatarea canalului din faţa cimitirului - staţia de gaze - Pârâul Rasova pe 500m. A asfaltat 400 m de drum spre brutăria Ciobanu şi a asigurat cetăţenilor serviciul de salubritate. Localnicilor din satul Băleşti le-a fost asigurată şi alimentarea cu apă potabilă. Pârâul Iaz a fost betonat în zona de intersecţie cu DN67 pentru prevenirea inundaţiilor, dar şi albia pârâului Rasova pe o lungime de 600m. Strada biserică-intersecţie Popescu-cimitir Băleşti a fost asfaltată, circa 2km, dar şi 1.5 km, sectorul DN67-pârâul Valea Calului.

În satul Băleşti este şi sediul primăriei. Clădirea a fost extinsă, iar în faţă a fost amenajat “cel mai frumos parc din zonă”, aşa cum spune primarul Aristică Paicu. Investiţii au fost făcute şi în domeniul învăţământului. Şcoala gimnazială şi grădiniţa Băleşti au fost modernizate, fiind realizate grupuri sociale în interiorul clădirilor.

Ce vrea să mai realizeze pentru cetăţenii satului Băleşti

Primarul Aristică Paicu spune că şi-ar fi dorit să mai realizeze şi alte investiţii pentru cetăţenii satului Băleşti înainte de a pleca de la primărie. “N-am reuşit să obţinem finanţarea pentru canalizare apă-menajeră, e depus proiectul la Agenţia Fondului de Mediu. Pentru Băleşti, sectorul Seci, am realizat asfaltul şi aşteptăm să rezolvăm şi drumul spre Rasova. Vreau să realizez trotuare şi piste de biciclete însă mai întâi trebuie făcută canalizarea. Tot pentru cetăţenii din satul Băleşti ne-am gândit la un proiect pe Măsura 125, drumuri asfaltate pe luncă. Aş vrea să modernizăm iluminatul, cu becuri economice. Am vrea să construim o piaţă agroalimentară pentru produsele noastre. Avem proiecte pentru Băleşti la Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea terenului de sport şi cămin cultural”, a declarat primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: