Protecţia Copilului a desfiinţat 12 posturi de director

Noua organigramă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a desfiinţat 12 posturi de directori şi unul de şef serviciu. Printre cei care şi-au pierdut funcţiile de directori se află şi Laurenţiu Diaconescu, fiul fostului consilier judeţean Puiu Diaconescu. În actuala organigramă figurează doar 3 posturi de directori, dintre care unul va fi scos la concurs la începutul anului viitor. Este vorba despre postul de director adjunct asistenţă socială, în momentul de faţă ocupat interimar de Dorina Boian.

Noua organigramă a DGASPC Gorj a fost aprobată în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de vineri. O dată cu aceasta au apărut şi schimbări la nivelul conducerii instituţiei. Organigrama prevede doar trei posturi de directori: postul de director general executiv, postul de director economic şi postul de director asistenţă socială. „La nivelul Direcţiei, am desfiinţat postul de director resurse umane şi strategii, ocupat de către Laurenţiu Diaconescu, dumnealui trecând pe o funcţie inferioară şi anume pe cea de şef Serviciu Adopţii. De asemenea, s-a desfiinţat postul de director adjunct pentru persoanele adulte, ocupat de Mircea Andrei, dumnealui rămânând şeful Serviciului Prestaţii Sociale, Asistenţă Socială Persoane Adulte”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul general al DGASPC Gorj. În ceea ce priveşte centrele din subordinea DGASPC Gorj, acestea nu vor mai fi conduse de către directori, ci de către şefi serviciu. „În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare am transformat cele 10 posturi de directori de la centrele din subordinea Direcţiei în şefi de centre. Persoanele respective vor pierde 20% din salariu, în urma pierderii indemnizaţiei funcţiei de conducere”, a menţionat directorul Cotruna.        

Se desfiinţează Serviciul Juridic

O altă noutate adusă de către noua organigramă este desfiinţarea Serviciului Juridic care, potrivit şefului DGASPC Gorj, a devenit ineficient. Desfiinţarea Serviciului Juridic nu va fi urmată de disponibilizări întrucât toţi cei şapte angajaţi vor fi redistribuiţi către alte servicii. Marius Blându, actualul şef al Serviciului, nu va mai deţine nici o funcţie de conducere. „Cei şapte salariaţi ai Serviciului Juridic vor fi redistribuiţi la alte servicii: 2 rămân la Compartimentul Juridic şi Contencios; 1 la Compartimentul Contracte şi Achiziţii; 1 la Compartimentul Adopţii; 1 la Serviciul pentru Persoanele Adulte şi 1 la Biroul Rezidenţial”, a declarat Dumitru Cotruna.

CONCURS

Postul de director asistenţă socială va fi scos la concurs la începutul anului viitor. „În perioada imediat următoare, demarăm procedurile pentru scoaterea la concurs a postului de director adjunct asistenţă socială, ocupat interimar de dr. Dorina Boian”, a menţionat directorul general al DGASPC Gorj. Postul de director economic va rămâne în continuare ocupat de către Dorela Mischie.

ANGAJĂRI

Conducerea DGASPC Gorj a creat cinci locuri de muncă, prin intermediul proiectului ce a vizat reabilitarea  Pavilionului B de la centru Dobriţa. Este vorba de trei posturi de infirmieri şi 2 posturi îngrijitori curăţenie.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: