PNL nu a prins Drumul expres Târgu Jiu - Craiova în programul de guvernare - DOCUMENTE

PNL și-a publicat programul de guvernare, o pagină fiind dedicată autostrăzilor și drumurilor expres care vor fi făcute în următorii patru ani. Drumul expres Târgu Jiu - Craiova nu apare nici la investiții noi, nici la investiții în continuare, deși a fost temă de campanie electorală pentru PNL atât la alegerile prezidențiale, cât și la europarlamentare și locale.

Mai mult, în campania de la alegerile locale, liberalii chiar au anunțat că licitația pentru drumul expres Târgu Jiu - Craiova a fost atribuită, ceea ce nu s-a întâmplat nici până acum.

Licitația a fost lansată pe 12.03.2019, iar până pe 20 iunie 2019 au fost depuse trei oferte. De atunci a trecut un an jumate și documentele sunt încă în analiză, deși valabilitatea lor a expirat. Cel mai probabil, va fi anulată după alegeri.

Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu era prevăzut să aibă o lungime de 101 km, din care 73 km pe raza județului Gorj.

Drumul expres nu este prins nici în Planul Național de Redresare și Reziliență, aflat acum în dezbatere publică. Circa 250 de km de autostradă și drum expres își propune Guvernul să realizeze cu circa 3,54 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, programul național ce se bazează pe fondurile europene puse la dispoziția de către Uniunea Europeană pentru a ameliora impactul pandemiei asupra economiilor europene. Doar o intervenție de ultim moment ar mai putea prinde această investiție în plan, extrem de importantă pentru Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: