Rablele, scoase la vânzare pe Internet

Noul program „Rabla” vine în sprijinul gorjenilor care au în curte sau în faţa blocului o maşină mai veche de 10 ani pe care nu sperau vreodată să o mai vândă. Foarte mulţi gorjeni caută să cumpere o astfel de maşină pentru care va primi apoi, sub forma unei prime de casare, 3.700 de lei. Preţul autoturismelor Dacia scoase la vânzare nu depăşeşte suma de 1.500 de lei.

Zeci de anunţuri prin care gorjenii încearcă să-şi vândă maşinile vechi pot fi văzute  în ziare sau de pe site-urile de profil.

După ce reprezentanţii Agenţiei de Mediu Gorj au anunţat că poţi să beneficiezi de prima de casare chiar şi pentru trei autoturisme vechi, foarte mulţi gorjeni au început să caute autoturisme vechi de vânzare pentru a-şi putea achiziţiona o maşină nouă. Aceştia au de unde alege pentru că nu puţini au fost cei care au lăsat foarte mult la preţ doar ca să scape de „rabla” care oricum nu le mai foloseau la nimic fie pentru că au alte maşini fie pentru că nu mai au bani să le întreţină.

Rable pe alese

 „Vând Dacia 1300, an fabricaţie 1984, ideală pentru programul „Rabla” sau „Vând Dacia 1310, an fabricaţie 1992, 5 uşi, înmatriculată, poate fi folosită şi pentru programul „Rabla”, aşa sună majoritatea anunţurilor postate pe Internet, ale căror protagoniste sunt bătrânele Dacii care îşi aşteaptă un potenţial cumpărător. Preţul acestora variază de la caz la caz însă niciuna nu depăşeşte suma de 1.500 de lei, un preţ destul de accesibil având în vedere că pentru casarea ei cumpărătorul primeşte 3.700 de lei, prima de casare. „Este foarte bună ideea celor care scot la vânzare maşinile vechi pentru că pot veni în sprijinul celor care vor să acceseze programul Rabla, şi eu dacă aş găsi un preţ bun aş cumpăra pentru că aş face rost de două de pe la rude şi mi-ar mai trebui una să cumpăr. Este o idee bună doar să nu ţină foarte mult la preţ”, a declarat Marian Floroiu, din Târgu Jiu.

Programul „Rabla” a debutat, în Gorj, pe 20 februarie iar una dintre cele mai importante noutăţi este aceea că tichetele nu se mai eliberează de dealer-ul de maşini ci de firma colectoare. În judeţul Gorj sunt doar trei firme care casează „rablele” printre care Fereris Impex SRL, S.C Electrica SA şi SC Remat Gorj SA. O a patra firmă de casare este în curs de autorizare, a declarat Radu Socolovski, directorul Agenţiei de Mediu Gorj.

.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: