Rânca are mai multe pârtii de schi în acest sezon

În acest week-end s-a deschis sezonul de schi la Rânca. Sute de persoane au urcat la munte, și-au pus schiurile sau placa în picioare și s-au bucurat de prima zăpadă din acest sezon. Cei care au ajuns la munte au avut parte și de câteva surprize, asta pentru că 2 pârtii noi au fost amenajate. Este vorba de cea de pe vârful Păpușa și cea de la intrare în Rânca.

Sutele de turiști care au urcat la acest sfârșit de săptămână la Rânca au avut parte de un week-end cu zăpadă și distracția a fost la ea acasă. Pârtia a fost plină de schiori, dar și de cei care s-au dat cu săniuța. „În acest week-end s-a deschis sezonul de schi la Rânca. A fost un week-end cu vremea frumoasă, zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar turiștii s-au simțit foarte bine. Câteva sute de persoane au fost pe pârtie și a fost un început promițător”, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Pârtie pentru începători

Turiștii care au ajuns în week-end la Rânca au avut parte și de câteva surprize. Pe lângă cele patru pârtii funcționale au mai fost amenajate încă două. Acestea au fost realizate de o societate privată, la intrarea în stațiunea Rânca, una fiind dedicată începătorilor și copiilor, iar cealaltă pasionaților de snow tubing, a precizat șeful Serviciului Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. „La intrarea în stațiune se va da în folosință o nouă pârtie de schi, care se va adresa în special copiilor, pentru inițiere, alături de care va fi amenajat și un centru de închiriat echipamente de schi și o școală de schi. Tot la intrarea în stațiune, pe partea dreaptă se va amenaja o pârtie de tubing, s-a făcut canalul de alunecare pentru tubinguri. Pârtia de tubing va avea 100 de metri, iar cealaltă aproximativ 200 de metri. Rămân funcționale toate pârtiile existente până acum, iar la pârtia din nordul stațiunii s-a amenajat o parcare de aproximativ 300 de locuri și se vor amenaja spații pentru alimentație publică, restaurante, ceainării și tot ce ține de agrementul turiștilor pe perioada cât nu schiază", a precizat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: