Război Dian Popescu- Ion Răuţ

Fostul purtător de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ, nu a mai demisionat ieri din rândurile liberalilor, el începând, în schimb, demersurile pentru a contesta alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute. Oricum, Răuţ nu scapă pentru că Dian Popescu avertizează că-l va exclude.

Fostul ofiţer de securitate nu vrea să îl accepte pe Popescu drept preşedinte şi, în consecinţă, contestă, obicei pe care l-a avut şi în perioada în care era membru în PDL Gorj, partid din rândul căruia a fost exclus prin 2006.

„Rămâne valabil ceea ce am spus, că nu voi lucra cu Dian Popescu. Când el va fi preşedinte validat, eu nu voi lucra o secundă cu el. Demisia nu mi-am dat-o pentru că nu e firesc să fac un asemenea demers acum. Alegerile pot fi invalidate şi, atunci, de ce să mă grăbesc? Am dreptul în 10 zile de la validare să depun o contestaţie şi asta voi şi face. Am şi construit preambulul la contestaţia pe care o voi formula şi am informat atât Biroul Permanent Central, cât şi Biroul Permanent Teritorial, despre faptul că voi depune o contestaţie în cazul validării alegerilor”, spunea ieri Răuţ.

Dian Popescu nu renunţă la excludere

Dacă Ion Răuţ mai amână nu se ştie câte zile momentul în care îşi va depune o eventuală demisie din partid, noul preşedinte Dian Popescu este decis să scape PNL Gorj de „fostul securist”. „Scrie la statut că nu au voie să fie membri foştii ofiţeri de securitate, turnătorii şi alte persoane- Eu voi propune Consiliului Naţional Executiv excluderea domnului Răuţ aşa cum spune la statut, pe motiv că a lucrat în structurile fostei Securităţi. Securist, bun, securist rău, nu scrie la statut, iar eu am obligaţia să respect ceea ce scrie acolo. Am primit telefoane după conferinţa judeţeană că ar trebui să-l iert, să fiu mai blând cu el, dar vă asigur şi le garantez membrilor PNL că nu mă voi răzgândi. Oricum, în privinţa contestării alegerilor l-aş înţelege pe unul care a pierdut să facă asemenea demersuri, dar pe unul care a fost votat în Biroul Permanent şi care vine să conteste ceea ce toată sala a acceptat nu am cum să-l înţeleg”, menţionează Dian Popescu

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: