„Războiul” se tranşează pe iarba verde de acasă !

Pandurii sunt montaţi să câştige „războiul” pentru Europa League! Dacă în urmă cu 2-3 ani, gorjenii îşi făceau calcule cum să evite retrogradarea, acum obiectivul e mult mai îndrăzneţ. Pustai crede că marele avantaj al pandurilor e faptul că vor juca 4 meciuri pe teren propriu în ultimele 7 runde.

Pandurii se pot desprinde de Astra după etapa următoare. În timp ce gorjenii au meci aparent uşor acasă cu Bistriţa, Astra joacă la Vaslui.

Pandurii sunt în avantaj

Pe teren propriu pandurii au fost letali în acest sezon, cu 30 de puncte obţinute din 13 meciuri. Doar Steaua şi Vaslui au fost mai tari ca pandurii pe propriul teren, cu 40, respectiv 31 de puncte strânse în meciurile de acasă. Astra are şi ea 30 de puncte, dar din 14 partide disputate la Ploieşti şi Giurgiu. „Dacă nu rămânem aceeaşi oameni uniţi şi dispuşi la efort, ne va fi foarte greu. Este foarte important că din cele 7 meciuri rămase, 4 sunt pe teren propriu unde suntem o echipă destul de redutabilă, deci avem şanse la calificarea în cupele europene”, spune Pustai.

9 – puncte din 4 meciuri disputate la Tg-Jiu a bifat Pustai la Pandurii, în medie 2,25 puncte pe meci. Grigoraş a strâns 21 de puncte din 9 meciuri, o medie de 2,33 puncte

4 – echipe mai au de jucat la Tg-Jiu: Bistriţa, Viitorul Constanţa, Braşov şi Astra

Au frică de glorie ?

După ce au învins CFR şi Dinamo, pandurii sunt obligaţi să repete rezultatul şi în meciul cu codaşa Gloria Bistriţa. Ardelenii sunt ultimii în Liga 1 cu doar 3 victorii din 27 de meciuri şi au pierdut în runda trecută drastic, 0-5 acasă cu CFR Cluj. Antrenorul Gloriei, Nae Manea, e în „război” cu jurnaliştii locali şi transmite starea de nervozitate şi echipei. Aflaţi la 10 puncte sub linia salvării, ardelenii s-au împăcat cu ideea că vor retrograda, dar asta nu înseamnă că vin să se predea la Tg-Jiu. „Ne gândim la meciul următor, ne aşteaptă un duel dificil cu Gloria, va fi mai greu decât cel cu Dinamo. Trebuie să rămâne concentraţi, cu picioarele pe pământ pentru că drumul e lung. Mai sunt multe puncte puse în joc şi vrem să ne îndeplinim obiectivul”, crede Eugen Pîrvulescu. „Cu o victorie cu Bistriţa am ajunge la 3 succese consecutive. E poate cel mai important meci pentru că ne-ar consolida poziţia pe podium şi de acolo urmează bineînţeles obligaţiile pentru finalul de campionat”, spune şi Pustai.

6 – ani au trecut de la ultimul succes al pandurilor la Tg-Jiu contra Gloriei Bistriţa. De atunci gorjenii au reuşit doar 3 remize şi un eşec în duelurile cu ardelenii

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: