„Regele asfaltului” din Banat, căutat de afaceri prin Meteor…

Zeci de percheziții au avut loc ieri în Gorj, Mehedinți și Timiș, într-un dosar ce vizează o evaziune fiscală de peste 61 de milioane de lei, produsă de firmele la care patron este Georgică Cornu, nimeni altul decât „regele asfaltului din Banat”, firmele sale asfaltând zeci de drumuri din vestul țării. Originar de pe meleagurile Mehedințiului montan și partener al realizatoarei tv Marina Almășan, afaceristul a ajuns în vizorul procurorilor DIICOT după ce a introdus în circuitul contabil al firmelor sale facturi fiscale fictive obținute de la romi din Strehaia sau cartierul Meteor din Târgu Jiu.

„Unul dintre membrii grupării este bănuit că, începând cu anul 2007, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale din Timișoara, ar fi încheiat mai multe tranzacții comerciale, prin întocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudării patrimoniului persoanelor juridice. În activitatea infracțională, acesta ar fi fost ajutat de ceilalți membrii ai grupării, respectiv angajați ai societăților din compartimentele economice, precum și cu alți parteneri de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Asta și explică de ce mascații au descins ieri atât la Târgu Jiu, dar mai ales la Strehaia, unde zeci de dube au blocat accesul spre palatele cu 2 și 3 etaje ridicate de romi din „muncă cinstită”, așa cum declară aceștia. Evident că oamenii legii nu au plecat cu mâna goală spre Timișoara, acolo unde au loc audierile în acest dosar, nu mai puțin de 26 de persoane fiind duse pentru a spune în fața procurorilor DIICOT cum l-au ajutat pe Cornu cu facturi fictive. Facturile false au fost folosite de „regele asfaltului” pentru a plăti mai puține impozite și taxe către stat, ajungându-se astfel la prejudiciul menționat mai sus. De precizat este că Georgică Cornu a negat ilegalitățile respective, precizând că, dacă ar fi fost așa cum spun procurorii, firmele sale nu mai intrau în insolvență.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: