Replica Directoratului pentru salariaţii de la Benzi Magistrale

Directoratul Complexului Energetic Oltenia nu va da salariaţilor de la Benzi Magistrale sporul de tură continuă de 5,5%. Cel puţin asta reiese din punctul de vedere oferit de companie. Pe de altă parte, CE Oltenia nu respinge acuzaţia potrivit căreia salariaţii sunt ameninţaţi şi obligaţi să-şi retragă acţiunile în instanţă pentru recuperarea acestui spor.

Complexul Energetic Oltenia admite că salariaţii companiei de la Benzi Magistrale sunt ameninţaţi să-şi retragă acţiunile din moment ce acuzaţia nu este demontată. Compania le-a transmis celor peste o sută de salariaţi de la Benzi Magistrale, care au dat compania în judecată pentru recuperarea sporului de tură, că nu-l vor primi. „În conformitate cu prevederile CCM aplicabil al CE Oltenia, sporul de tură continuă se acordă salariaţilor sucursalelor Electrocentrale Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova II, acolo unde activitatea nu poate fi întreruptă şi se desfăşoară 24 de ore din 24. La nivelul Sucursalei Divizia Minieră, activitatea desfăşurată nu impune continuitate, cărbunele fiind depozitat şi utilizat după necesităţi. (...) Cuantumul sporului de tură continuă este de 5,5%, din salariul de bază, corespunzător timpului efectiv lucrat in aceste condiţii“, transmite compania.

CEO spune că cei de la Benzi Magistrale beneficiază de spor de lucru in zilele de sâmbătă de 75% din salariul de baza si de 100% pentru zilele de duminica, Ziua Minerului şi alte sărbători legale.

REPLICĂ

Liderul sindical Petre Bejinaru spune că, deşi cei de la companie nu recunosc acest spor, se pregătesc să-l plătească. „Dacă nu e legal de ce au cerut să se calculeze pentru cei 115 salariaţi sumele pe care trebuie să le primească?  De asta încearcă să divizeze Benzi Magistrale, ca să nu dea acest spor“, a declarat liderul sindical, menţionând că a făcut adrese şi la directorul Laurenţiu Ciurel şi la directorul Daniel Antonie pentru a lămuri situaţia acestui sector.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: