Restructurări la Consiliul Judeţean Gorj

Peste 30 de angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Gorj vor fi concediaţi începând cu 16 august, cei vizaţi fiind şi angajaţii din unităţile subordonate.

Numărul de persoane care lucrează în momentul de faţă în Consiliul Judeţean Gorj şi cele opt direcţii subordonate acestuia ajunge la cifra de 457. După restructurare vor trebui să rămână 426 de posturi. Pentru noua organigramă s-a ţinut cont de numărul posturilor raportat la numărul de locuitori cu domiciliul stabil în judeţul Gorj. Astfel 31 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă. „Instituţia Prefectului a revenit la numărul iniţial de posturi, astfel încât numărul de posturi pentru Consiliul Judeţean Gorj este de 416 la care se mai adaugă cele zece pentru proiecte finanţate cu fonduri europene. S-a înregistrat un număr mai mic de persoane cu domiciliul stabil în judeţul Gorj şi astfel din totalul de 457 de posturi ocupate, 31 vor trebui reduse” a precizat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Din cele opt direcţii subordonate Consiliului Judeţean Gorj unde vor avea loc reduceri de personal se numără Muzeul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Artă, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Camera Agricolă Judeţeană, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi altele.

Restructurările se vor efectua pe baza unor criterii stabilite de conducerea instituţiei. În principiu, vor avea întâietate persoanele care urmează să se pensioneze, care au avut abateri disciplinare, care au primit calificative nesatisfăcătoare şi cele care au fost sancţionate. Reducerile de personal nu vor afecta Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, pentru că au normative separate.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: