Reţeaua de alimentare cu apă de la Berleşti, aproape de finalizare

Gorjenii din Berleşti vor avea apă la robinete înainte de sărbători. Asta întrucât lucrările la reţeaua de alimentare sunt aproape de finalizare. Serviciul de apă va fi gestionat de SC Gospober Prest SRL, societatea al cărei unic asociat este Consiliul Local. Autorităţile locale spun că vor căuta soluţii pentru ca majoritatea gospodăriilor să se racordeze la reţea la costuri rezonabile.

Lucrările la reţeaua de alimentare cu apă a comunei Berleşti sunt finalizate în proporţie de 90%. Reţeaua are 20 kilometri şi îi va deservi pe localnicii din cinci sate: Gâlceşti, Pârâul-Viu, Lihuleşti, Scrada şi Berleşti. „Lucrările sunt într-un stadiu avansat de execuţie. Intenţionăm ca până la sfârşitul anului să dăm drumul la distribuţia apei, chiar dacă vor mai rămâne ceva lucrări minore de efectuat în primăvară. Reţeaua era demult finalizată, dar am avut un impediment cu puţurile forate şi a trebuit să ne mutăm în altă zonă. În momentul de faţă, mai avem de racordat linia electrică şi ceva lucrări la căminele de apă”, a declarat Maria Dumitraşcu, primăriţa de la Berleşti.

Reţeaua de alimentare cu apă va fi gestionată de către SC Gospober Prest SRL, societate înfiinţată de primărie în această toamnă. Autorităţile locale spun că vor căuta soluţii pentru ca majoritatea gospodăriilor din cele cinci sate să se racordeze la reţea. „În momentul de faţă, nu ştim cum se va merge cu plata consumului de apă, pauşal, pe gospodărie, trebuie să vedem care se racordează, care nu se racordează, în funcţie de veniturile oamenilor. Ştim că oamenii nu au bani şi trebuie să găsim o soluţie favorabilă lor”, a precizat Maria Dumitraşcu.

Înfiinţată de aproximativ trei luni, SC Gospober SRL, societatea al cărei unic acţionar este Consiliul Local, asigură şapte locuri de muncă. „În prima fază, societatea şi-a început activitatea cu doar 3 salariaţi: un autogredist, un angajat pentru serviciul de apă şi un administrator. După aceea am mai angajat personal pentru întreţinerea instituţiilor publice. La ora actuală, SC Gospober SRL asigură şapte locuri de muncă”, a mai precizat Maria Dumitraşcu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: