Romanescu îi dă peste nas lui Călinoiu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a plasat cazul pesedistului Valentin Popa, de eliminare a lui din funcţia de consilier judeţean, în grija Prefecturii Gorj. Subprefectul Marcel Romanescu i-a răspuns acestuia.

Prefectura Gorj va lua vreo măsură în ceea ce îl priveşte pe consilierul judeţean Valentin Popa?

Domnul Valentin Popa este membru al unui partid politic, deci partidul respectiv îşi însuşeşte toate bunurile şi numele oamenilor pe care i-a pus pe listă, pe de altă parte este consilier judeţean, din acest punct de vedere, iarăşi Instituţia Prefectului nu prea are ce face. Acum când este vorba de un consilier judeţean şi membru al PSD nu are rost să vorbim de o problemă pe care ar putea să o aibă Prefectura.

Poate fi suspendat Valentin Popa din funcţia de consilier judeţean?

Ţinând cont de faptul că a existat o comisie de validare a mandatelor consilierilor  judeţeni de la începutul mandatului dânsului, presupun că aceeaşi comisie, la momentul acesta poate să facă demersurile dar, doar în situaţia în care hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Până a se ajunge la o astfel de decizie nu ştiu dacă cineva poate să ia o hotărâre. S-ar putea doar, în condiţiile în care hotărârea judecătorească spune că din momentul acela toate drepturile care presupun necolaborarea dansului cu anumite structuri, cum e vorba aici de poliţie politică, nu-i mai permit să-şi exercite mandatul.

Cine trebuie să ia măsuri în acest caz?

Nu avem astfel de atribuţii. Instituţia Prefectului nu este abilitată în acest moment în a face demersuri pentru suspendarea din funcţie a domnului Valentin Popa. Sunt două entităţi diferite, partidul politic care l-au propus, care ar putea să-şi însuşească acest lucru, sau Consiliul Judeţean al cărui membru este de drept, odată cu alegerile din 2008.  

Preşedintele Ion Călinoiu a spus că Prefectura Gorj trebuia să se sesizeze în acest caz. Cum comentaţi aceste afirmaţii?

Nu ştiu de ce atunci când se întâmplă ceva negativ la Consiliul Judeţean sau în judeţul Gorj să le preia Prefectura. Şi atunci când este bine să spună că sunt realizări ale Consiliului Judeţean. Acum vorbim de un consilier judeţean. Noi nu l-am rugat pe domnul Călinoiu să rezolve problemele de la Prefectură, dacă am avut probleme le-am rezolvat fără să-l rugăm pe domnul Călinoiu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: