Rudele gorjeanului mort în Italia îl vor acasă

Sfârşitul tragic de care a avut parte Adrian Anghel la mii de kilometri distanţă de casă nu a rămas fără ecouri la Târgu Jiu, rudele şi prietenii acestuia cerându-le autorităţilor să îi ajute în demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit al acestuia.

Fratele bărbatului de 36 de ani, Ion Anghel, a mers miercuri la subprefectul Marcel Romanescu pentru a cere ajutor, subprefectul mai făcând şi în trecut demersuri de acest gen pentru gorjeni aflaţi la necaz departe de casă. Subprefectul i-a primit pe apropiaţii lui Anghel, fratele şi câţiva prieteni, cărora le-a spus clar că face demersuri pentru a le veni în ajutor. „Am primit o sesizare de la fratele celui ucis în Italia şi, în această problemă, vom face toate demersurile legale la Ministerul Afacerilor Externe pentru a putea lua legătura cu ambasada şi consulatele noastre din Italia. Pe de altă parte, am luat legătura personal cu consilierul domnului deputat Wiliam Brânză, domnul Săvoiu Ion, gorjean de-al nostru, pentru ca şi dânşii, pe care parlamentară să facă demersurile necesare pentru a găsi o soluţie în privinţa celui ucis în Italia”, a menţionat subprefectul.

Rudele au aflat din presă

Ion Anghel spune că dacă nu va primi o mână de ajutor, fratele său nu va putea fi adus acasă niciodată. „El era acolo la muncă, se cunoştea cu patronul italian care l-a omorât, lucra la el de cinci ani. Din mass-media am aflat şi eu că i-a făcut ce i-a făcut, mai mult ne interesează cum să-l aducem acasă. Cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să-l repatriem şi sperăm să fim ajutaţi şi de autorităţi. Eu nu am serviciu, trăiesc aşa cum pot, este greu şi din cauza asta am venit la Prefectură pentru a cere ajutor”, declară bărbatul. Unul dintre amicii celui ucis în Italia, Vali Peptenatu, crede că rudele lui Anghel trebuie ajutate măcar să ajungă în Italia, el şi alţii fiind convinşi că, în caz contrar, autorităţile italiene vor proceda la fel ca în România şi vor scoate mortul de vină. „Nu dorim să se facă vreo discriminare, că ori de câte ori se întâmplă ceva rău ţiganii sunt arătaţi cu degetul  şi la fel şi românii. Uite că acum un ţigan de-al nostru a fost omorât de un italian, să vedem acum cum se face dreptate. Noi asta ne dorim, să se facă dreptate şi vinovatul să plătească. Vrem să îl înhumăm acasă creştineşte, nu să ajungă corpul lui pe la pompe funebre sau să fie ars pe acolo pe la cine ştie ce crematoriu”, spune amicul lui Adrian.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: