Rușeț: S-au trezit minerii și energeticienii

S-au trezit angajații Complexului Energetic Oltenia, este concluzia coordonatorului sindical Ion Rușeț. El spune că minerii și energeticienii sunt informați și pun întrebări liderilor de sindicat.

Angajații termocentralelor și carierelor sunt sufocaţi de ziare cu tot soiul de informări și dezinformări, însă Ion Rușeț a remarcat faptul că minerii și energeticienii nu mai pot fi prostiți cu o declarație. El a declarat într-un interviu la un post local de radio că oamenii nu mai pot fi manipulați. “Oamenii sunt informați. Vă rog să mă credeți că, pe lângă pregătire, pentru că foarte puțini sunt cei care nu au studii liceale, au acces la informație. Este foarte greu, printr-o declarație, să mai poți să manipulezi omul. Am întâlniri și sunt ședințe la care particip și este foarte greu să iei hotărâri fără să faci dezbatere. Am fost la Cariera Roșiuța, la Craiova II, Ișalnița, lucrările au durat ore”, a explicat Ion Rușeț. Acesta a mai spus că liderii de sindicat sunt nevoiți acum să meargă să discute cu oamenii și își amintește ce ușor era, cu mult timp în urmă, să convingi minerii și energeticienii. “Acum sindicatele pun întrebări, s-au trezit oamenii. Oamenii pun întrebări. Pun întrebări la Lupoaia, la Roșiuța, pun întrebări la Jilț. Acum liderii sunt nevoiți să meargă în mijlocul oamenilor. În anul 2000, de exemplu, erau de ajuns două-trei declarații, două trei zvonuri”, a declarat Ion Rușeț.

FIȚUICI

Singura bucățică de hârtie care le arată adevărul minerilor și energeticienilor este fluturașul de salariu. Este un fapt că veniturile celor 19 mii de angajați au scăzut în medie cu 600 de lei pe lună din 2013, în mandatul lui Laurențiu Ciurel. Oamenii au pierdut sporuri și alte facilități, dar au ținut minte tăierea cotelor de energie și cărbune acordate dintotdeauna în minerit.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: