Ruşeţ vrea anchetă pe numele lui Călinoiu

Nici nu a anunţat bine că va candida la şefia Consiliului Judeţean Gorj că a şi lansat un atac, argumentat, la adresa celui al cărui loc îl vrea. Senatorul Ion Ruşeţ a făcut o declaraţie în Parlamentul României în care cere o anchetă pentru a se clarifica felul în care instituţia condusă de Ion Călinoiu a cheltuit fonduri publice europene pentru a promova Gorjul cu ajutorul unor imagini din…Germania. Călinoiu explica la un moment dat că nu i s-a spus că trebuie să fie munţii Parâng…

Şeful PDL Gorj nu a dat până acum semne că ar avea gânduri negre la adresa lui Ion Călinoiu, dar, după ce şi-a oficializat candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean a şi sărit la gâtul celui care conduce instituţia de două mandate. Ion Ruşeţ a vorbit în faţa colegilor săi din Parlament despre felul în care Consiliul Judeţean a înţeles să folosească aproape un milion de lei pentru a promova imaginea Gorjului. Călinoiu a explicat deja că nimeni nu a condiţionat ca pe insignele buclucaşe să fie imagini cu munţii Parâng, de exemplu, motiv pentru care firma care a făcut materialele promoţionale ce au şi fost împărţite la diferite târguri de turism a utilizat imagini cu Alpii din Germania. Asta pare să fi aflat acum şi Ruşeţ.

 „Cea mai mare batjocură o reprezintă cele cinci mii de insigne folosite pentru atragerea turiştilor. Numai că, în loc să îi atragă în Gorj îi trimit în Germania, pentru că pe acestea a fost imprimată o fotografie a Munţilor Alpi. Ilustraţia a fost descărcată, pur şi simplu, de pe internet şi reprezintă un peisaj din zona Eschenlohe, respectiv râul Loisach şi Munţii Wetterstein, fiind aleasă deoarececonţine mai multe elemente specifice judeţului: munte, pădure şi apă. O astfel de greşeală nu poate fi tolerată întrucât aduce un afront grav judeţului Gorj, de care reprezentanţii Consiliului Judeţean şi-au bătut joc fără ca măcar, în al doisprezecelea ceas, să conştientizeze rezultatul acţiunilor lor şi să îşi ceară scuze gorjenilor pentru eroarea făcută”, spune Ruşeţ.

Inventarul problemelor

Paştele s-ar putea să nu-i ticnească Lui Călinoiu. „Anul trecut Consiliul Judeţean Gorj a scos la licitaţie un pachet promoţional, intitulat „Redescoperă Gorjul”, care conţinea o serie de materiale de promovare a judeţului, printre care realizarea unui film de prezentare turistică de 15 minute, concepţia unui spot TV cu o durată de 90 de secunde care să fie difuzat pe posturi de televiziune cu difuzare naţională, 30.000 de pliante turism monahal, tot atâtea pentru cel montan, istorie, cultură, tradiţii, alte 60.000 pentru muzeele şi peşterile Gorjului, 2.000 de albume de prezentare a judeţului Gorj, 10.000 de steguleţe, 10.000 de DVD-uri cu filmul de prezentare turistică, 5.000 de pixuri, 10.000 de brelocuri, tot atâtea hărţi turistice ale judeţului, 5.000 de insigne şi un banner. Majoritatea acestor produse au o calitate jalnică, iar preţul încasat nu se justifică în niciun fel. Spre exemplu, albumul de promovare, care conţine imagini din judeţul Gorj este realizat printr-o înşiruire de fotografii, unele care nu mai corespund cu realitatea, vechi şi care nu conţin niciun fel de explicaţii. Apoi, filmul de 15 minute realizat pentru a promova imaginea Gorjului conţine o înşiruire de imagini filmate cu mulţi ani în urmă, fără niciun fel de scenariu. La asta se mai adaugă şi calitatea proastă a imaginilor, rezoluţia în care este realizat filmul nepermiţând difuzarea sa la un post naţional de televiziune”, precizează Ruşeţ în inventarul făcut pentru acest proiect de promovare a judeţului.

ANCHETĂ

Pentru oricine a trăit în Gorj înainte de 2004 o astfel de situaţie l-ar fi adus pe predecesorul lui Călinoiu, Nicolae Mischie, pe prima pagină a ziarelor centrale. „Baronul” n-a făcut însă asemenea gafe. „Aş dori să cer public organelor competente să efectueze o anchetă pentru a se stabili în ce mod au fost cheltuiţi banii publici în acest caz şi să vă invit să vizitaţi judeţul Gorj din România, nu din Germania!”, mai spune Ruşeţ, probabil după Paşti fiind de aşteptat şi o reacţie a organelor de anchetă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: