Salariaţii CEO în concediu, obligaţi să returneze prima de vacanţă

Angajaţii CE Oltenia care au efectuat concediul de odihnă în luna ianuarie şi au încasat prima de vacanţă sunt obligaţi să returneze banii. Declaraţia aparţine liderului de la Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, care spune că ieri mai mulţi angajaţi i-au semnalat această problemă. El spune că administraţia a oprit jumătate din prima de vacanţă.

Liderul de sindicat Constantin Mitrescu afirmă că administraţia CE Oltenia a oprit salariile angajaţilor de pe data de 25 februarie, persoanelor care au fost în concediu de odihnă în ianuarie şi au încasat toată prima de vacanţă. „Astăzi m-au sunat oameni şi mi-au spus că cei de la administraţie continuă cu abuzurile. Cei care au avut concediu de odihnă în ianuarie, înainte de decizia Directoratului de a da doar o parte din primă, au luat toţi banii, aşa cum trebuie şi cum scrie în contractul colectiv, şi când s-au dus să-şi ia avansul de pe card au văzut că li s-au oprit banii. Deci decizia Directoratului s-a dat în jur de 20-23 ianuarie, dar sunt oameni care au avut concediu înainte şi acum li se opresc banii“, a explicat acesta. El spune că administraţia nu respectă nici măcar decizia dată de ea, în sensul că ea se aplică şi celor care au luat concediu înainte de hotărâre.

În ianuarie, conducerea CEO a aprobat prin Directorat ca angajaţii să primească doar o parte din primă în primele şase luni ale anului, adică 1000 de lei, restul banilor urmând a se da eşalonat. Sindicatele au acuzat nerespectarea prevederilor CCM, care spune că prima de vacanţă se acordă integral înainte cu 5 zile de a intra în concediu. Ulterior, 200 de sindicalişti au protestat timp de şase zile împotriva administraţiei. Şi Inspectoratul Teritorial de  Muncă a fost în control la CE Oltenia, însă inspectorul adjunct Alexandru Căruntu a declarat la final că prima de vacanţă se va asigura.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: