Sania lui Moş Crăciun va ajunge şi în Parcul Central

Sania lui Moş Crăciun va putea fi văzută de copii, în acest an, şi în Parcul Central. Primăria Târgu Jiu va amplasa, de sărbători, trei sănii trase de reni şi trei moşi: în Piaţa Prefecturii, în apropierea bradului, în Parcul Lido şi în Parcul Central. Pentru împodobirea oraşului se vor folosi 120 km de ghirlandă luminoasă şi peste 900 de figurine ce vor înfăţişa obiceiuri de iarnă. Bradul din Piaţa Prefecturii va avea o înălţime de 24 de metri. În zona centrală, iluminatul festiv se va aprinde în ziua de 1 decembrie, iar în celelalte cartiere ale municipiului în preajma Crăciunului. (D.M.)    

Pe scurt:

In memoriam Nicolae Diaconu, la Ţicleni

Biblioteca Orăşenească din Ţicleni găzduieşte astăzi o rememorare a activităţii intelectuale şi profesionale a scriitorului Nicolae Diaconu care tot ar fi împlinit 63 de ani. Cu această ocazie va fi lansată şi cartea „Noaptea lui Orpheu”, carte editată cu sprijinul familiei. „În fapt cartea reprezintă o culegere a unor materiale critice, poezie nepublicată, file din jurnalul scriitorului precum şi câteva aprecieri asupra vieţii şi operei lui Nicolae Diaconu.”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean de Cultură.

Bibliotecarii merg la specializare

21 de bibliotecari din judeţul Gorj se vor specializa în perioada următoare în tainele utilizării calculatorului! Motivul… bibliotecile din comune precum Albeni, Schela, Urdari sau Ţicleni vor devenii unele moderne, adică cei care frecventează aceste instituţii de cultură nu vor mai merge să îţi ia cărţile din raft, ci vor căuta informaţia pe Internet. (M.N.)

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: