Şase directori de şcoli au renunţat la funcţii. Cine sunt noii directori!

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj se află în plin proces de distribuire a detaşărilor pentru funcţia de director de unitate şcolară. Deşi inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, anunţa cu surle şi trâmbiţe măsuri drastice cu directorii care au avut rezultate slabe la examenul de Bacalaureat, aceiaşi directori vor ocupa posturile de conducere până la organizarea concursurilor. În judeţul Gorj, câţiva directori au renunţat de bună voie la funcţie sau se pensionează, anunță reprezentanții ISJ.

Directorii unităților școlare în care nici măcar un elev nu a promovat examenul de bacalaureat sau în care rezultatele au fost extrem de proaste își vor păstra funcțiile. Cel puțin asta anunță reprezentanții ISJ Gorj care au declarat ieri că se încearcă o soluție și nu o pedepsire a celor care au făcut județul de râs. În această situație se regăsesc extrem de multe licee din județ și din municipiu. Amintim Liceul Tehnologic Baia de Fier unde nici măcar un elev nu a reușit să promoveze Bacalaureatul din vară, iar la cel din toamnă doar doi au promovat din 20 înscriși. În total, în Gorj, nu mai puțin de șase licee au avut câte un candidat promovat la bacul de toamnă, printre care Colegiul Auto ”Traian Vuia”, Liceul Tehnologic Bârsești, Liceul Tehnologic Bâlta, Liceul Tehnologic Stoina. ”Toți directorii care sunt în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Gorj sunt detașați în interesul învățământului în această funcție, director sau director adjunct, pe baza unui acord personal exprimat. Această detașare va fi în vigoare până la concursul pe care îl vom organiza în octombrie-noiembrie. La sesiunea de toamnă nu a mai existat nicio instituție de învățământ cu clase liceale în care să nu fi promovat măcar unul sau doi candidați. Nu este suficient, în ceea ce mă privește, încerc o soluție, dar asta nu înseamnă pedepsire, soluția este o pregătire mai bună a elevilor pentru acest examen”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Au renunțat de bună voie

Anul școlar 2015-2016 nu îi va mai găsi însă în funcția de director pe șase dintre cei care dețineau aceste funcții. Potrivit ISJ Gorj, cei șase directori au renunțat de bună voie, doi dintre aceștia având vârsta de pensionare. ”Sunt câteva cazuri, în sensul că ei nu și-au mai exprimat acordul pentru detașare pe funcție, nu au vrut să mai continue. Aceştia au fost directori la Școala Gimnazială Țicleni, Școala Gimnazială Ionești, Școala Gimnazială Licurici, Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, Școala Gimnazială Câlnic și Liceul Tehnologic Bustuchin. Știu sigur că la Licurici și Roșia de Amaradia s-au pensionat, restul nu și-au mai exprimat acordul”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Noii directori

Potrivit ISJ Gorj, profesorii care au fost detașați în funcția de director în cele șase localități sunt Vasilica Mioara Pasăre la Școala Gimnazială Ionești, Ion Vâlceanu la Școala Gimnazială Țicleni, Mihaela Bălăceanu la Școala Gimnazială Licurici, Ilona Tița la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, Maria Popescu la Câlnic și Cosmin Deaconu la Liceul Tehnologic Bustuchin. La Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, postul de director a fost moștenit din tată-n...fiică. Fostul director, Cristinel Faităr, se pensionează așa că postul va fi ocupat de fiica acestuia, Ilona Tița. Aceasta a fost implicată la începutul acestui an într-un scandal în urma căruia directorul școlii din Jupânești s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu. Profesoara Tița l-a reclamat pe acesta că și-ar fi însușit diverse sume de bani câștigate de ea în instanță.

Isfan_ISJ

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: