Scandal la o şcoală din Bumbeşti. Părinţii, supăraţi pe director

Mai mulţi părinţi care au copiii înscrişi la Şcoala Generală Nr. Bumbeşti Jiu sunt revoltaţi pe directorul unităţii şi pe soţia acestuia, ambii profesori de educaţie fizică. Aceştia au trimis o sesizare la redacţie prin care îi acuză pe profesorii Ionuţ Munteanu şi Roxana Munteanu că îi obligă pe copii să frecventeze clasa de volei pentru ca aceştia să încaseze venituri suplimentare, de peste 120 milioane lei vechi. Directorul incriminat spune că nimic din această sesizare nu este adevărat, ci este mâna unei persoane care îi doreşte răul.

Nemulţumire în rândul părinţilor din Bumbeşti Jiu. Aceştia îl acuză pe directorul şcolii generale, Ionuţ Munteanu, că îi obligă pe copii să meargă la clasa de volei.  „În fiecare an directorul organizează o şedinţă cu părinţii claselor a patra şi ne obligă să semnăm procesul verbal prin care să solicităm înscrierea copiilor noştri la clasa de volei, care are multe ore de sport pe săptămână. Procedează în acest  mod de câţiva ani, de când e director. Aceasta pentru că soţia dumnealui, titulară la liceul din localitate, să aibă cât mai multe ore suplimentare la clasa de volei”, se arată în sesizarea adresată de un grup de părinţi în Bumbeşti Jiu. Mai mult decât atât, potrivit celor reclamate, directorul Ionuţ Munteanu împreună cu soţia sa au peste trei catedre de sport şi obţin venituri lunare împreună de peste 120 milioane lei vechi. „Pe noi ne interesează să avem pentru copiii noştri mai multe ore de limbi străine, matematică, informatică, dar nu de sport, pentru că nu îi facem voleibalişti. Să nu îşi mai împartă aceste ore după bunul plac. Nu ne interesează clasa de volei. Părinţii care sunt interesaţi îşi dau copiii la Liceul Sportiv din Târgu Jiu”, se mai arată în respectiva reclamaţie.

Directorul neagă acuzaţiile

Aceeaşi reclamaţie a ajuns şi la Primăria Bumbeşti-Jiu. Despre cele sesizate, directorul Ionuţ Munteanu spune că sunt numai neadevăruri. „Datorită rezultatelor obţinute Ministerul Educaţiei ne-a aprobat această clasă. Noi avem patru grupe de volei, două la clasa a V-a, fete şi băieţi, şi două la clasa a VI-a. Acum avem aprobate trei clase de volei, iar noi am mers la clasa a IV-a, le-am prezentat oferta la părinţi. Cei mici vor avea şase ore pe săptămână. Noi avem aceste clase cu profil sportiv, iar dacă lumea vrea se face clasa, iar dacă nu, nu”, menţionează directorul unităţii Ionuţ Munteanu. Catedrele se realizează în funcţie de planul clasei. Directorul spune că deţine şase ore suplimentare la aceste grupe, atât cât îi permite legea, iar soţia sa, Roxana Munteanu tot şase ore suplimentare la şcoala generală. „Nu am trei catedre împreună cu soţia. Pe aceste ore avem aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Aceste ore de volei sunt trecute în programul de şcoală, dar se fac după orele de teorie”, menţionează directorul unităţii.

OPŢIONALE

În ceea ce priveşte opţionalele, directorul unităţii precizează că la nivelul Şcolii Generale Bumbeşti Jiu sunt incluse şi ore de informatică sau de limbi străine. „Sunt de patru ani director la Bumbeşti Jiu, iar exact aceleaşi ore pe care le fac şi alţi copii le avem şi noi”, declară directorul Ionuţ Munteanu.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: