Scandal la Padeș între medicul de familie și directorul de școală

Scandalul între medicul de familie Florica Achim și directorul Școlii din Padeș Constantin Pora pare să nu se mai termine. Situația a scăpat de sub control în momentul în care la o școală din Padeș au fost descoperiți mai mulți copii cu păduchi, iar directorul arăta cu degetul spre medicul de familie.

Medicul Florica Achim a încheiat în anul 2004 un contract prin care concesiona cabinetul medical pe o perioadă de 30 de ani. Până acum nu au fost probleme, însă de ceva timp directorul școlii o amenință că în calitatea de consilier local pe care o are poate să modifice acel contract în defavoarea medicului. Mai mult decât atât, Florica Achim susține că directorul care este și cumnatul primarului a trecut chiar la șantaj, iar situația este destul de tensionată. În timp ce Constantin Pora continuă să o streseze și să amenințe medicul, primarul își cere scuze și o asigură pe Florica Achim că situația este sub control. „Totul a început în iunie 2013, când am fost cu două asistente să vaccinăm copiii și domnul director nu ne-a lăsat să intrăm în școală, pentru că nu l-am înștiințat. Am făcut vaccinarea în cele din urmă cu hârtie oficială. Am făcut un contract de furnizări de servicii medicale cu școala la solicitarea celor de la DSP. La începutul anului școlar, când am fost să facem controlul epidemiologic, m-a scos din nou afară, că nu am ce să caut în școală, dar am intrat în cele din urmă. Acum ne-a stresat și ne-a amenințat după cazurile de pediculoză că îmi modifică contractul de concesiune pentru cabinet, pentru că este consilier local și cumnatul domnului primar. Primarul își cere scuze în numele directorului, dar  directorul ne amenință pe altă parte. Directorul are o problemă cu toată lumea. Eu nu mă duc ca vizitator la școală, ci ca medic”, a spus Florica Achim.

Contactat telefonic pentru a oferi lămuriri pentru această situație, primarul Mihăiță Troacă nu a răspuns, iar directorul școlii Constantin Pora nu s-a aflat în instituția de învățământ.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: