Scepticism în privinţa şanselor din Cupa României

Handbaliştii de la Energia Pandurii se pregătesc în aceste zile pentru meciul din Cupa României de joi. Jucătorii pleacă azi la Sibiu pentru a participa la faza finală a Cupei Românie după ce s-au calificat în această competiţie ocupând locul opt la finalul sezonului. Antrenorul Vasile Stângă este însă sceptic în ceea ce priveşte şansele de calificare în competiţie din cauza oboselii şi lipsei de motivaţie a jucătorilor. Singurul mod de a motiva acum handbaliştii îl constituie faptul că pot fi văzuţi la aceste meciuri şi se pot mai uşor transfera sau eventual pot fi păstraţi la Târgu Jiu dacă vor demonstra că merită. 

După cum au evoluat în ultimele două jocuri din campionat, nu ar fi prea mari speranţe ca jucătorii Energiei să poată trece de HCM Constanţa în cupă chiar dacă în campionat au învins o echipă a doua a marinarilor. Stângă se teme cel mai mult înaintea acestui joc de oboseala echipei dar şi de lipsa de motivaţie: „Mi-e frică de oboseala asta acumulată şi de lipsa de motivaţie a jucătorilor. Dar, poate atmosfera de la Sibiu, atmosfera aceea de Cupă, îi mai motivează. Eu le-am şi spus la jucători că acest final de sezon şi evoluţia lor din Cupă este un stimulent pentru a le creşte cota, pentru a se vinde pe piaţă. Ca să aibă oferte bune de la cluburile bune, şi de ce nu, chiar de la Târgu Jiu, ar trebui să dea tot ce pot.”

Se poate câştiga cu ambiţie şi dăruire 

Jocul cu HCM poate fi câştigat în opinia tehnicianului doar dacă se va juca pe viaţă şi pe moarte, fiind nevoie de multă ambiţie şi dăruire, ceea ce nu i-a prea caracterizat pe jucătorii lui Stângă la ultimele două jocuri: „Totul va depinde numai şi numai de modul cum vor aborda meciul cu Constanţa. Eu le-am transmis că este un meci pe viaţă şi pe moarte şi că trebuie să joace. Vreau să aibă ambiţie ca să putem să-i batem pe Constanţa.” Stângă a mers înaintea jocului în vestiar pentru a-i întreba pe jucători dacă vor să mai lupte şi să se prezinte la acest meci, explicându-le că e păcat de munca lor de până acum: „I-am întrebat pe fiecare jucător în parte dacă vor să lupte şi majoritatea mi-au spus că da. Acum să-i şi văd! Le-am mai spus că este mare păcat de munca pe care au depus-o până acum, mai ales după ce au stricat-o cu ultimele rezultate. Pentru că eu cred că şi cu Motoi în poartă trebuiau să câştige meciul.”


Constanţa se laudă deja cu eventul 

Câştigătoare a acestei ediţii de campionat, HCM Constanţa, adversarul de mâine al gorjenilor, se vede deja câştigătoare a eventului în acest an şi nici măcar nu ia în calcul un eşec în cupă motivând eşecul din campionat prin faptul că au folosit echipa a doua. „Cei de la Constanţa se laudă că vor face eventul. Dar la mine chestia cu echipa titularilor şi cea a rezervelor nu prea merge” spune Vasile Stângă explicând că la HCM jucătorii sunt toţi cam de aceeaşi valoare: „Cei din Constanţa au practic trei echipe titulare. Iar la Steaua au mers cu jucători mai slabi decât cei cu care nu au jucat la noi şi tot au făcut egal, deci nu mă impresionează pe mine asta. Fiecare jucător în parte din lotul Constanţei are cam aceeaşi valoare. Ce, Sadoveac nu are aceeaşi valoare ca Toma sau Rudi Stănescu ca Popescu? Se cam completează toţi unul pe altul”

Lipsesc Mazilu, Enache şi Popescu 

Probleme de lot la Energia nu sunt foarte multe dar există, Mazilu fiind şi el scos din lot pentru că a demnstrat că nu mai poate juca, iar Enache şi Popescu fiind accidentaţi în continuare: „Problemele de lot sunt cam la fel. Enache sigur nu va juca, Mazilu nu va juca, la fel şi Popescu. Ideea e că ăştia suntem şi cu ăştia tebuie să defilăm. Cam acesta este şi avantajul echipelor mari gen Constanţa sau Reşiţa, care îşi pot permite să joace diferite meciuri cu alţi jucători, pe când noi vom fi obligaţi să jucăm tot timpul cu aceeaşi jucători.”
Problema lui Stângă rămâne acum poarta unde are doi titulari care l-au dezamăgit şi ar putea miza chiar pe juniorul Motoi la acest meci dacă Rădulescu şi Kosanovic vor fi în aceeaşi formă proastă: „În poartă nu ştiu deocamdată pe cine voi titulariza, mă voi hotărî după ultimele antrenamente. Acolo oricine va putea apăra. Sper să înţeleagă şi Rădulescu că i-a cam trecut perioada de pubertate! El trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi studieze adversarii, să-şi ia notiţe aşa cum făceau şi mari portari ai României. Şi i-am şi zis că dacă nu vrea, atunci să se ducă acasă, să se lase de sport!”  


Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: